Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 31 Ağustos 2016 - 16:03 Yorum: 0

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ebeveynlerin anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece...

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ebeveynlerin anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi projeleri kapsamında Bilecik'te "Aile Eğitimi" kursu başladı.

Bilecik Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 29 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Aile Eğitimi Eğitici Eğitimi (Formatör) Kursu başladı. Kurs açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürü Aydın Kuyumcu, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve çok sayıda öğretmen katıldı. Bilecik merkez ve ilçelerinden 44 okul öncesi, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenlerinin, eğitimin ardından edindikleri bilgi ve tecrübeleri öğrenci velileriyle paylaşarak bazı sorunların çözümüne katkı sağlamaları amaçlanıyor.

"Bu eğitimler sayesinden sorunlar çözülecek"

Programın açılışında konuşan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, aile eğitiminin öğrenci başarısını doğrudan etkilediğini belirterek, bu eğitim programını bu anlamda çok önemsediklerini söyledi. Durmuş, "Bu eğitimler sayesinde ailedeki bazı sorunlar dolayısıyla başarısız olan çocukların elinden tutulmuş olacağını ve evdeki sorunları çözülen çocukların derslerinde ve hayatta daha başarılı olacak" dedi.

"Onları en iyi, en doğru şekilde yetiştirmek boynumuzun borcudur"

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürü Aydın Kuyumcu ise; kendisinin de tarih öğretmeni olduğunu, üç kıtaya hükmeden çınarın yetiştiği Bilecik'te burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Daha önce bu eğitimi alan 24 kişi ile Bilecik'in Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyleyen Kuyumcu, sözlerine şöyle devam etti.

"Program 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş olmak üzere eğitimin kategorilere ayrılıyor. Çocuklarımız bizim için hem emanet hem de imtihandır. Onları en iyi, en doğru şekilde yetiştirmek boynumuzun borcudur. Burada gerçekleştirilen bu eğitim faaliyeti, kelebek etkisiyle tüm yurdu olumu anlamda saracaktır. Deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi belki birkaç çocuk için bile olsa bazı hayatlara dokunma şansımız olacaktır. Bilecik'te Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözü kulaklarımızda çınlamaktadır. Eğitime katılan öğretmenlerimiz tatillerinden fedakarlık etmişlerdir, kendilerine teşekkür ediyorum. Eğitim programının başarılı ve yararlı olmasını diliyorum."

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Bilecik’te Aile Eğitimi Kursu başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber