Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Sağlık 08 Aralık 2016 - 16:23 Yorum: 0

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce "Akılcı İlaç Kullanımı" sempozyumu düzenlendi.

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce "Akılcı İlaç Kullanımı" sempozyumu düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'ndeki sempozyuma katılan Bilecik Valisi Süleyman Elban, yaptığı konuşmada, Türkiye'de insanların kendi kendine doktor olduğunu ve ilaç konusunda da kendi yorumlarını yaptıklarını söyledi. Avrupa ve Türkiye'de ilaç kullanıcılığından örnekler veren Vali Elban, "İnsanlarımız ilaç konusunda yorumlar yaptığı için birbirlerine tavsiyelerde bulunuyor. Hekim tavsiyesi olmadan maalesef uygun olmayan tozda ilaçlar kullanılıyor. Türkiye ilaç sektörü için cennet ülkelerden birisi. İnsanlar keşke hiç hasta olmasa, önleyici sağlık hizmetleri açısından daha iyi durumda olsak. İlaç kullanmasak daha iyi ama sağlığını kaybettiğinde belli oranda ilaç kullanma mecburiyeti var. Sağlığı tehdit oluşturan yan etkenlerden birisi antibiyotikler. Akılcı ilaç kullanımı konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Hem insan sağlımız açısından hem de kaynak israfından kurtulmuş oluruz. İnşallah bilinç oluşumuyla insan sağlığını yine kaynak kullanmadan, para harcamadan daha iyi düzeye gelmesine vesile olur. İlaçsız sağlıklı günler diliyorum.'

"2003 yılından bugüne sağlıkta önemli değişim yaşadık"

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da konuşmasında Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, dünya genelinde tüm ilaçların yaklaşık yüzde 50'sinin uygun olmayan şekilde reçetelendiğini, satıldığını veya uygulandığını anımsatarak, hastaların yarısının da ilaçları doğru şekilde kullanmadığını kaydetti. İlaçları uygun hastalıkta, uygun dozda ve uygun miktarda kullanılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Akılcı ilaç ile ilgili olarak doktor, eczacı, yardımcı sağlık personeli ve vatandaşların da katılımıyla çok yönlü çalıma yapmamız gerekmektedir. Bunun yanında sağlık okur yazarlığını artırmalıyız. 2003 yılından bugüne sağlıkta önemli değişim yaşadık. Bundan sonra da sağlık dönüşümünün ikinci fazını yaşayacağız. Bunun için kronik hastalıklarla, obezite ve sigara ile mücadele etmenin yanında ilaçlarımızı akıllı kullanarak bir dönüşüm gerçekleşmiş olacaktır" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, sağlık teşkilatı ile kentte faaliyet gösteren eczacılara, "Geriatrik farmakoterapi" konulu bir konuşma yaptı.

Sempozyumun sonunda Vali Elban, Prof. Dr. Öztürk'e, Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Bilecik’te “Akılcı İlaç Kullanımı” sempozyumu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber