Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Aralık 2014 - 14:23 Yorum: 0

Bilecik'te "Eğitim yönetimi" semineri

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, "Öğretmen mazeretten ziyade maharete sığınmalı. Öğretmen mazeret değil maharet üretmeli. Çünkü biz seçkin insanız....

Bilecik'te 'Eğitim yönetimi' semineri

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, "Öğretmen mazeretten ziyade maharete sığınmalı. Öğretmen mazeret değil maharet üretmeli. Çünkü biz seçkin insanız. Bize milletin kaderi emanet edilmiş" dedi.

Özcan, Bilim Sanat Merkezi'ndeki seminerde, coğrafyada yaşanan olayların perde arkasını kavrayabilmek için pek çok konunun dışında tarihi, ilahiyatı, iktisadı ve hukukun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanılan coğrafyanın dünya tarihinin yazıldığı yer olduğunu ve coğrafyada ayakta kalabilmek ya da bulunabilmek için ağır bedelleri farkında olarak veya olmadan ödediklerini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Coğrafyada bizim kadar uzun kalabilen başka bir millet olmamış. Tarih ve hayat  boşluk kabul etmiyor. İhmal ettiğimiz zaman mutlaka sizin yerinizi başka kültürler, medeniyetler dolduruyor. Öğretmenlik yeryüzünde yapılabilecek en stratejik meslek. Herkesin kendi takdiridir ama bir ülkenin, halkın ve milletin geleceği açısından en stratejik meslek öğretmenlik mesleğidir. Bugün itibar noktasında ne yazık ki liberal kapitalizmin ağına düşmüş hayat şartlarında sağladığı maddi yada manevi imkan ve imkansızlıklar çerçevesinde itibar edilen bir meslek konumunda değil. Öğretmen mazeretten ziyade maharete sığınmalı. Öğretmen mazeret değil maharet üretmeli. Çünkü biz seçkin insanız. Bize milletin kaderi emanet edilmiş."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber