Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Kasım 2014 - 11:58 Yorum: 0

Bilecik'te "Gökyüzü gözlem" etkinliği

Etkinlik, "Uzay Haftası" kapsamında düzenlendi

Bilecik'te 'Gökyüzü gözlem' etkinliği

BİLECİK (AA) - Bilim ve Sanat Merkezi'nce (BİMSEM), "Uzay Haftası" dolayısıyla "Gökyüzü gözlem" etkinliği düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, öğrenci ve velilere, BİLSEM bünyesinde bulunan teleskop ve insansız havadan kamera çekimi yapabilen insansız hava aracı tanıtıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali İhsan Göker, teleskoplarla uzaktaki cisimleri büyültme ve üzerinde gözlem yapabilme imkanı olduğunu belirterek, "Dünyada değişik teleskop türleri var ve bunlar güçlerine göre sınıflanırlar. Bizim teleskop kullanmamızdaki amaç ise gökyüzündeki nesneleri daha yakından görebilmek. Elimizdeki orta büyüklükteki bir teleskopla yapabileceğimiz en iyi gözlem dünyaya en yakın olan nesne olan ay, diğer özelliği güneş sistemindeki gezegenlerin de görülmesine olanak sağlamak" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber