Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 17 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Bilecik’te karbon ayak izi belirleniyor

Bilecik Belediyesi'nın başlattığı bir çalışma ile şehrin karbon ayak izini belirleniyor.

Bilecik’te karbon ayak izi belirleniyor

Bilecik Belediyesi'nın başlattığı bir çalışma ile şehrin karbon ayak izini belirleniyor.

Karbon ayak izi ile Bilecik'teki enerji kullanımı, ısınma, ulaşım, tarım ve bu gibi başlıklardaki enerji tüketimi sonunda oluşan sera gazının etkileri belirlenecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, çevreci belediyecilik anlayışı ile bir çok güzel ve anlamlı çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Bilecik Belediyesi olarak, şehrimizin iklim değişikliğindeki rolünü azaltmak üzere karbon ayak izini belirleme çalışmalarını başladık" dedi.

Yüzde 53'lük yeşillik oranı ile ülkenin en yeşil ve çevre dostu illeri arasında yer alan Bilecik'in; Bilecik Belediyesi eliyle birbirinden güzel ve anlamlı çalışmaya imza attığını ve ekolojik bir kent çevreci bir il olmak için gayret gösterdiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

'Geçtiğimiz ay, Bilecik Belediyesi olarak yine bir ilke imza atarak, Türkiye'de uluslararası ölçütlere göre doğal ve kültürel çeşitlilik değerini belirleyen ilk il olduk. Biliyorsunuz, artık dünyadaki gelişmiş ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, sahip olduğunuz doğal ve kültürel değerleri sadece anlatarak değil, dünyaca kabul gören ölçülebilir ve karşılaştırabilir yöntemlerle ortaya konulmasına özen göstermektedirler. Özellikle kentsel projeksiyonları oluştururken bu yöntemleri kullanma anlayışı ve kabiliyeti, hem ulusal hem de uluslararası seviyede belediyecilik anlayışına bir marka değeri katmaktadır. Başta Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Bankası ve benzeri uluslararası kuruluşlar olmak üzere, Sürdürülebilir Kalkınma açısından, Biyolojik ve Kültürel Çeşitlilik Değerlendirmelerine büyük önem vermektedirler. İlimiz ve ülkemiz için son derece önem verdiğimiz doğal ve kültürel çeşitlilik analizi çalışması ile güzel örneklik teşkil edecek bir çalışmaya imza attık. Aynı şekilde karbon ayak izi belirleme çalışmamıza da son derece önem veriyoruz. İlimizdeki enerji kullanımı, ısınma, ulaşım, tarım ve bu gibi başlıklardaki enerji tüketimi sonunda oluşan sera gazının etkilerini belirlemiş olacağız."

"Amacımız ekolojik bir kent, çevreci bir il olmaktır"

Çalışmada temel amaçlarının ekolojik bir kent ve çevreci bir il meydana getirmek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bilecik Belediyesi olarak, sınırları küçük ama doğal ve kültürel potansiyeli büyük olan ilimizi, uluslararası kabul gören "Biyolojik ve Kültürel Çeşitlilik İndeksine" göre ifade etmek üzere Başkanlık Danışmanımız ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe" nin yürütücülüğünde bir çalışma gerçekleştirmiştik. Şimdi de yine hocamızın katkılarıyla, ilimizdeki karbon ayak izinin belirlenmesine ilişkin çalışmalarımıza başladık. Amacımız ulaşımdan, ekonomik faaliyetlere, sanayiden tarıma her alanda çevreci ve doğaya zarar vermeyecek bir şekilde şehrimizin büyüyüp gelişmesini sağlamak. Bizler, şu ana kadar olduğu gibi bugün ve sonrasında da bu düşünce ile hareket ediyoruz. Bu çalışma ile bizler Bilecik'imizde ulaşım, sanayi, tarım, enerji ve bunların kullanımı noktasında meydana çıkardığımız tabloyu ortaya koyacağız ve ona ilişkin atmamız gereken adımları atacağız. Çünkü bizler bu dünyanın bizlere öncekilerden emanet olduğu gibi bizim de kendimizden sonrakilere en güzel şekilde emanet etmemiz gerektiğini biliyoruz.'

Bilecik’te karbon ayak izi belirleniyor

Bilecik’te karbon ayak izi belirleniyor

Bilecik’te karbon ayak izi belirleniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber