Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 19:48 Yorum: 0

Bilecik'te "kiraz yetiştiriciliği" eğitimi

BİLECİK (AA) - Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik "kiraz yetiştiriciliği" eğitimi verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı...

Bilecik'te 'kiraz yetiştiriciliği' eğitimi

BİLECİK (AA) - Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik "kiraz yetiştiriciliği" eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde, kiraz üretiminde, anaç ve çeşit seçimi, bakım ve budama işlemlerinin önemli olduğunu anlattı.

Türkiye'nin kiraz yetiştiriciliğinde dünyada 7. sırada yer aldığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bilecik, tarımsal potansiyel açıdan arazileri işlenebilir arazi az olmasına rağmen, arazileri oldukça verimli. Tarımsal ürünlerin hepsini üretebildiğimiz ve ülkenin ekonomisine, tarımına çok büyük katkı sağlayan büyük bir iliz. Kiraz üretiminde dünyada birinciyiz ama ihracat bakımından dünya ikinciyiz. Üretim içerisinde Bilecik'in payı 20 bin dekarlık alanda kiraz üretimimiz var, bu alan itibari ile de Türkiye'de 7'nci sıradayız. Ama burada amaç daha bilinçli, köyde çiftçilikle uğraşan çiftçi sayımızın azalmasına yaş ortalamasının artmış olmasına rağmen daha teknik daha bilimsel nasıl yaparsak bu işi çiftçimizin daha az efor sarf ederek, daha az girdi maliyetleriyle daha iyi gelirler elde edebileceği konuma nasıl getirebiliriz. İşte bu da bilimsel teknik yöntemlerin uygulanması, pazar isteklerine uygun üretim ve pazara arz konusu gündeme geliyor."

Ziraat mühendisi Hasan Cumhur Sarısu, kiraz yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi. Programa, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber