Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Bilecik'te "Kuduz ve şap aşılama" kampanyası

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıklarıyla mücadele programı kapsamında; "Kuduz ve şap aşılama" kampanyası başlatıldığı bildirildi.İl...

Bilecik'te 'Kuduz ve şap aşılama' kampanyası

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıklarıyla mücadele programı kapsamında; "Kuduz ve şap aşılama" kampanyası başlatıldığı bildirildi.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, il ve ilçe müdürlüklerince 5 bin 800 köpek ve kediye kuduz aşısı ile karnesi olmayan hayvanlara karne düzenlenmesi planlandığını bildirdi.

Aşısız kedi ve köpekler için vatandaşların kampanya süresi içerisinde müdürlüklere başvurması gerektiğini belirten Yıldız, şunları ifade etti:

"2015 yılı ilkbahar dönemi şap aşı kampanyası kapsamında 2 aylıktan büyük bütün sağlıklı büyükbaş hayvanlara şap aşısı uygulanacaktır. Şap hastalığı hayvancılıkta ciddi oranda ekonomik kayıplara sebep olan en önemli hastalıklardan biridir. Şap virüsü temas, hava yolu, bulaşık yem, su, altlık, nakil vasıtaları ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Hastalık, hayvanların et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkilemektedir. Tedavisi oldukça masraflı olan bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu şap aşısı yaptırmaktır. İl ve ilçe Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 36 bin 742 büyükbaş hayvana şap aşılaması yapılacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber