Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

Bilecik'te "Modern bağcılığın geliştirilmesi" eğitimi

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere "Modern bağcılığın geliştirilmesi" eğitimi verildi.Müdürlükten yapılan açıklamada, üzüm yetiştiriciliğinde...

Bilecik'te 'Modern bağcılığın geliştirilmesi' eğitimi

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere "Modern bağcılığın geliştirilmesi" eğitimi verildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, üzüm yetiştiriciliğinde eski bağların oluşumunu verim ve kaliteyi olumsuz etkilediği, geleneksel bağcılığın yeterince karlı olmaması ve çiftçi bazında önemini giderek yitirmesi sonucu tekrar ele alındığı kaydedildi.

Bağcılık koşullarının iyileştirilmesi, yeni bağ alanlarının kurulması, kalitesi ve pazar değeri yüksek çeşitlerle yenilenmesi için telli terbiye sistemine geçilmesi çalışmalarının yürütüldüğü belirtilen açıklamada, modern bağcılık sistemi ile ilgili verilecek eğitimlerle ve çiftçilerin tarımsal gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması suretiyle, bağcılığın yeniden öne çıkarılması hedeflendiği ifade edildi.

Küre köyünde, Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi yardımcısı Doç. Dr. Hayri Sağlam, modern bağcılık sistemleri ve üzüm çeşitleri hakkında bilgi verdiği bildirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber