Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme Şenliği'nin açılış programı gerçekleştirildi.

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme Şenliği'nin açılış programı gerçekleştirildi.

Şenlik, Bilecik Belediye Başkanlığı önünden Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde kalabalık bir kortejle başladı ve yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Öğrenme Şenliğini Bilecik'te gerçekleştirmekten duyduklarını mutlulukları ifade etti. Durmuş, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, Bilecik'teki bütün resmi kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile öğrenmenin hayat boyu devam ettiğinin bir işareti olarak bu şenliği düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.

"Tüm Bilecik halkımızı bu standları gezmek için davet ediyoruz"

Şenlikler kapsamında yapılacak etkinliklerden bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, "Bu anlamda 42 tane Cumhuriyet Meydanı'nda, 12 tane Şeyh Edebali Türbesinde, 10 tane de Bilecik Kültür Sitesi'nde öğrenmenin hayat boyu devam ettiğinin göstergesi olarak çeşitli etkinliklerimiz ve stantlarımız bulunmakta. Tüm Bilecik halkımızı bu stantları gezmek için davet ediyoruz. Bilindiği üzere insanın aslında önce kendisini sonra çevresini etrafını hayat boyu öğrenmeye iten bir süreç vardır. Bu hayat boyu öğrenme dediğimiz tabir hayatımızda bulunan aslında malumun bir ifadesidir. Öğrenme şenliği süresince sizlerinde katkılarıyla bu süreci devam ettireceğiz. Ümid ediyorum ki dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik yükselişinde şehri olarak bu programla damgasını vuracaktır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin arttırılmasını amaçlamaktayız"

Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü il, ilçe müdürlüklerimiz, bağlı kurumlarımız, yerel yönetimler, gönüllü sivil toplum kuruluşları, gönüllü firmalar tarafından yürütülen öğrenme şenliklerinin bu güzel ilimiz Bilecik'teki programını gerçekleştiriyoruz. Öğrenme şenliği bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesi ve bireylerin öğrenme süreçlerinin aktif olarak katılmasını sağlamak için düzenlediğimiz bir etkinliğimizdir. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz Öğrenme Şenlikleri ve şuan başlayan Hayat Boyu Öğrenme 2 projesiyle Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin arttırılmasını amaçlamaktayız" dedi.

"Hayatımızın her noktasında ilmi, öğrenmeyi önde tutan bir medeniyetin temsilcisiyiz"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Oku diye başlayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Hayatımızın her noktasında ilmi, öğrenmeyi önde tutan bir medeniyetin temsilcisiyiz. İlim ilim demektir, ilim kendini bilmek demektir. Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır diyen bir medeniyetin temsilcisiyiz. Gerçekten ilim önce insanın kendisini bilmesine, sonrasında kendisini Yaradanını bilmesine ve aynı zamanda kendisine bu dünyada lazım olan yaşamını geleceğini temin edecek bilgi ve beceriyi elde etmesini sağlayacak en önemli materyaldir" dedi.

"Gerçekten Milli Eğitim Bakanlığımız son dönemde yapmış olduğu güzel uygulamalar ve çalışmalarla hem ülkemizin, hem gençliğimizin, hem geleceğimizin önünü açmaktadır" diyen Başkan Yağcı, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, gençliğimiz cumhuriyetimize, istiklalimize ve istikbalimize öğrenerek kendini geliştirerek en iyi şekilde sahip çıkacaklardır. Bizler de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, gençlerimizle, öğrencilerimizle el ele vererek daha güzel bir Bilecik'i, daha güzel bir Türkiye'yi oluşturma noktasında el ele gönül gönüle çalışmanın haklı hazzını ve gururunu yaşıyoruz. Biz düzenlenen bu Öğrenme Şenliği'nin gençlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımıza faydalar getirmesini ve inşallah bundan sonrada artarak bu gelişmelerin devam etmesini temenni ediyorum. Ben bu etkinliği düzenlediği için başta Sayın Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Öğrendiğimiz kavramları öğrenirken öğrendiğimiz teknikleri de tam anlamıyla oturtmamız gerekiyor"

Bilecik Valisi Süleyman Elban ise, her şeyden önce öğrenmeden de önce nasıl öğrenilmesi gerektiğinin öğrenilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti. Vali Elban, "Malum biliyorsunuz bizim hem eğitim öğretim dönemimizdeki kalıplar hem öğrenmedeki kalıplarımız hem düşünce ve felsefedeki kalıplarımız ve kullandığımız kavramların hepsi batılı kavramlar. Bir çok kez maalesef öğrendiğimiz bir kısım şeyleri o kavramlarla işin gerçekliğini kavrama noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Öğrendiğimiz kavramları öğrenirken öğrendiğimiz teknikleri de tam anlamıyla oturtmamız gerekiyor. Bizim ilerlememiz, gelişmemiz daha medeni bir toplum olabilmemiz için doğru öğrenmemiz, tam öğrenmemiz, öğrendiğimizi geliştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Her geçen gün öğrendiğimiz şeylerin üzerine yeni şeyler koyarız"

Günün anlamının belirttiği şekilde yorumlanması gerektiğini belirten Elban, "Belki de bugünü milat kabul edip artık bizim dünyada bir çok ülkeyle boy ölçüşebilmemiz için, onların daha ilerisine geçebilmemiz için her açıdan tam anlamıyla doğru öğrenmemiz, kavramları öğrenmemiz ve bugün öğrendiğimizi yarın geliştirmemiz gerektiğinin farkında olmamız lazım. Az önce de söylediğim gibi inşallah bugünü bir milat kabul ederiz. Her geçen gün öğrendiğimiz şeylerin üzerine yeni şeyler koyarız. Teknoloji de bilim de sürekli ileri gideriz. Yaptığımız her şeyin değeri kat ve kat fazla olur. Bu programın yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2. Jandarma Er Eğitim Tugayı Bando Takımının ve Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı'nın konserleri dinlendi. Konserlerin bitişiyle Öğrenme Şenlikleri kurdele kesilerek açıldı. Cumhuriyet Meydanı'na kurulan 42 stant protokolce tek tek gezilerek bilgiler alındı.

Öte yandan gerçekleşen programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Bilecik’te Öğrenme Şenliği düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber