Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 18:03 Yorum: 0

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü il protokolünün katılımıyla kutlandı.

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü il protokolünün katılımıyla kutlandı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş açılış konuşması yaptı.

"Özel bir gayret ve çabayla fedakarlık gerektiren bir mesleğe sahibiz"

Atatürk'ün Millet Mektepleri'ne başöğretmenliğinin kabulü 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu belirten İl Müdürü Durmuş, "Bizlerde bu onurlu ve kutsi vazifeyi yerine getirmekten ve üyesi olmaktan duyduğumuz mutlulukla tüm öğretmenlerimin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlere meslek hayatları boyunca başarılı, mutlu ve huzurlu yıllar diliyor; bu zamana kadar bu mesleği icra edebilmek için gece gündüz emek sarf edip emekli olmuş öğretmenlerimize de bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum. Çok özel ve çok yüce bir mesleğin sahibi olarak bedeli hiçbir şekilde karşılanmayacak, özel bir gayret ve çabayla fedakarlık gerektiren bir mesleğe sahibiz. Sınırları sadece sınıflardan ve bahçe duvarlarından ibaret olmayan, zille başlayıp zille bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluğu taşıyor öğretmenlerimiz üzerlerinde" dedi.

"Bizim dışımızda hiçbir millet öğretmeni annesi babası yerine koyup o saygıyı o sevgiyi gösteriyor değil"

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un konuşmasının ardından konuşma yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, "Biz de millet olarak yüreğimizde algımızda öğretmenlik mesleği, öğretmen algısı diğer milletlerden diğer ülkelerden çok farklı. Biz cihan padişahı, sevgiyle ün sanmış bir çok padişaha hocalarının, öğretmenlerinin çocuk azarlar gibi azarladıkları hikayeleri biliyoruz. Bizim dışımızda hiçbir millet öğretmeni annesi babası yerine koyup o saygıyı o sevgiyi gösteriyor değil. Aynı şekilde hiçbir millette de öğretmenler öğrencileri kendi evlatları, çocukları gibi de görmüyorlar Öğretmenlerimize bu durum oldukça büyük sorumluluk yüklüyor" dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu. Bilecik Merkez Ertuğrulgazi Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Ben Öğretmen Olmak İstiyorum" adlı oratoryo izleyicilerden büyük alkış aldı. Emekli olan öğretmenler adına İsmail Işık, görevlerine yeni başlayacak olan öğretmenler adına Gülşen Satılmış konuşma yaptı. Gerçekleştirilen program Bilsem Müzik Öğretmeni Erol Işık koordinatörlüğünde türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.

Öte yandan gerçekleştirilen programların saat 19.00'da Polis Evi'nde yenecek yemek ile son bulacağı öğrenildi.

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Bilecik’te Öğretmenler Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber