Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Aralık 2017 - 17:48 Yorum: 0

Bilecik’te Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri başladı

Bilecik'in Hürriyet Mahallesinde yer alan kapalı tuhafiye pazarı içine hazırlanan Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri ile 51 şehirden...

Bilecik’te Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri başladı

Bilecik'in Hürriyet Mahallesinde yer alan kapalı tuhafiye pazarı içine hazırlanan Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri ile 51 şehirden binlerce ürün Bilecik'te görücüye çıktı.

17 Aralık Pazar gününe kadar birçok şehre ait, peynirden bala, salçadan hediyelik eşyaya, kozmetik ürünlerden doğal besin kaynaklarına kadar binlerce ürün satışa sunuldu. Bilecik başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerimize ilişkin organik ve yöresel ürünlerin 15 ayrı stantta konukların beğenisine sunulduğu alışveriş günleri kapsamında ayrıca; Bilecik yöresel el sanatları, hediyelik eşya, el yapımı organik ürünler ve yeni tescillenen coğrafi ve marka tescili alınan ve başvurusu yapılan ürünler görücüye çıktı.

"Ürünlerimiz köyden doğaldır"

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinden gelen Sedat Gündoğdu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada Kars kaşarı sattıklarını ve bu peynirin koyunla ineğin sütünden yapıldığını belirterek, "Bu kaşar iki sene toprak altında bekletilmiştir. Biz il, il gezerek fuarlara gidiyoruz. Ayriyeten tabi bizim burada Trabzon peynirimi var mesela buda çok ünlü bir peynirimiz. Tereyağımız olsun, peynirimiz olsun, zeytinimiz olsun bizim Trabzon ilimizin meşhur ürünler. Bilecik'te ilk fuarımız bu, inşallah güzel geçecek. Halkımızı bekliyoruz. Ürünlerimiz köyden doğaldır. İlk günden baya iyi, güzel" dedi.

"Akçaabat köftesi yüzde yüz boğa etidir"

Trabzon Akçaabat ilçesinden gelen yörenin köftesini satan Recep Turna ise, "Trabzon Akçaabat'tan geliyorum. 22 senedir bu işi yapıyoruz. Dedemden gelen bir meslek. Akçaabat köftenin tek bir özelliği var. Yüzde yüz boğa eti. İçi sadece sarımsak ve yağdan oluşuyor. Yüzde 100 ettir. Bu eti hiçbir yerde bulamazsınız" dedi.

"Bizim yağlarımız yüksek kesimlerde yapılır"

Erzurum'dan gelen süt ürünleri satıcısı Koray Aydın, yağlarının yüksek kesimlerde yapıldığını anlatarak, "Yaylalarda otlar çok yeşil olduğu için sütte yağ oranı çok yüksek ve daha lezzetli. Kahvaltıda, yemekte özenle kullanabilirsiniz. İlk gün olmasına rağmen ilgiden memnunuz" dedi.

"Ekmeğimiz tam 8 kilo"

Açılanan Bilecik Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri'nin en çok ilgi gören Vakfıkebir ekmeği satıcı Mustafa Yurduseven da, ekmeğin 8 kilo geldiğini söyleyerek, "Vakfıkebir'den geliyorum. Tam buğdaylı köy ekmeği. Ekşi mayalı 10 gün bayatlamaz, 1 ay bozulmaz. Ekmeğimizin özelliği mısır ekmeğimiz var, hakiki mısır katkı maddesi yoktur. Yaklaşık 8 kilo geliyor" dedi.

"Cağ kebap yendiği zaman komple bir kuzu yemiş gibi olur"

Erzurum'dan gelerek çağ kebap yaparak Bileciklilere sunan satıcısı Ramazan Usta, çağ kebabın kuzu etiyle yapıldığını belirterek, "Erzurum'dan cağ kebabı getirdik. Kuzu etiyle yapılıyor. Tüm kuzudan. Kaburgası, pirzolası, bonfilesi hepsi içinde bunu. Komple bir kuzuyu yemiş gibi oluyorsun cağ kebabı yediğin zaman" dedi.

" Konya'mızın meşhur bozkır tahini"

Konya'dan gelen tahin satıcısı Bora Çınar ise, "Konya'mızın meşhur tahini Konya Bozkır tahini. İçerisinde hiçbir katkı maddesi yok. Sadece susam kavrulmuş ve içerisindeki kabuğu alınmış. Orijinal taş değirmeninden tahin çekiyoruz. Bunların zımparası var, ama makbul olan taş değirmeni yani yanmadan ürünü yakmadan içerisine katkı maddesi koymadan çekmek. Konya'mızın meşhur bozkır tahini" dedi.

Bilecik’te Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri başladı

Bilecik’te Organik ve Yöresel Ürünler Alışveriş Günleri başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber