Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Bilecik'te "pestisit" denetimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimlerinin yapıldığı bildirildi

Bilecik'te 'pestisit' denetimi

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimlerinin yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, bitki koruma ürünlerin kullanımının denetlenmesi ile doğal dengenin korunması, insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla hasat öncesi pestisit denetimlerinin yapıldığını kaydetti.

2015 yılı üretim sezonunda kalıntı izleme programı dahilinde marul, kiraz, şeftali, ayva, roka ve tere ürünlerinden hasat öncesi numune alındığını belirten Yıldız, "Denetim esnasında gerekli kolaylığı göstermeyenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Denetim programı sayesinde, bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımı nedeniyle insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla hasat edilmek üzere olan bitkisel ürünlerin hasat edilmeden önce denetlenmesi sağlanmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber