Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 18:13 Yorum: 0

Bilecik'te "Sokak hayvanlarına tedavi ve rehabilitasyon" hizmeti

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, kentteki sokak hayvanlarına yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı aşılama, parazite hastalıklara karşı ilaçlama ve tedavi hizmet

Bilecik'te 'Sokak hayvanlarına tedavi ve rehabilitasyon' hizmeti

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kentteki sokak hayvanlarına yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı aşılama, parazite hastalıklara karşı ilaçlama ve tedavi hizmetleri verdiği bildirildi.

Belediyeden yapıla açıklamada, başıboş sokak köpeklerinin ıslahı amacıyla geçici bakım evinde oluşturulan hayvanların kısırlaştırma ve gerekli müdahalenin yapılabilmesi için ameliyathanenin oluşturulduğu belirtilen açıklamada, 2014 yılında 378 hayvanın kısırlaştırıldığı, 200 hayvana kuduz aşısı ve 150 karma aşı uygulandığı belirtildi.

Birçok doğa hayvanının tedavisinin yapılarak doğaya bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Şehrin her noktasında gerçekleştirilen çalışmalarla sokak hayvanlarına yönelik aşılama çalışmaları yaparak, olası salgın hastalıklarına karşı gerekli tedbirleri alınmaktadır. Oluşan ısırık vakalarında İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanıyor. Yaz döneminde ortaya çıkan kırım kango keneleri ve diğer haşerelerle mücadele edilmiş, muhtemelen olabilecek ve barınabilecek yerlerin periyodik olarak ilaçlamaları yapılmıştır. Belediyemiz toplum sağlığını birebir ilgilendiren her türlü olaya önceden tedbir almaktadır" ifadesinde bulunuldu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber