Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 08:33 Yorum: 0

Bilecik'te "Sosyal medya farkındalığı" konferansı

Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Torun: "Farkındalık yaratabilen ve rakiplerinden farklı olan işletmeler ve markalar tercih edilmekte, insanların zihninde kalmaktadır. Bu yüzden çağımızın okuryazarlığı olarak sosyal medya okuryaza

Bilecik'te 'Sosyal medya farkındalığı' konferansı

BİLECİK (AA) - Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Tolga Torun, "Farkındalık yaratabilen ve rakiplerinden farklı olan işletmeler ve markalar tercih edilmekte, insanların zihninde kalmaktadır. Bu yüzden çağımızın okuryazarlığı olarak sosyal medya okuryazarlığının sadece bir kullanım olarak kalmaması ve bilgiyi üreten bir nesil yetişmesi gerekir"

Torun, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğinin "Geleceğimizi yazalım" projesi kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadı İdari Bilimler Fakültesi Salonu'nda düzenlenen "Sosyal medya farkındalığı" konferansında, sosyal medya farkındalığı hakkında sunum gerçekleştirerek, sosyal medyanın doğru kullanıldığı zaman etkili olarak karşılarına çıkacağını söyledi.

İletişim sürecinde bir aracıya ihtiyaçlarının bulunduğunu ve bu aracında medya olduğunu anlatan Torun, şunları kaydetti:

"İnternet yaygınlaşmasıyla yeni bir iletişim modeli ortaya çıktı. Türkiye'de insanların yaklaşık yüzde 6'sı kitap okurken yüzde 95'i televizyon izliyor. Medyanın size vaat ettiğinin başında eğlence gelir. Ama her zaman eğlence temelli değildir. Bazı zamanlarda bilgi, bazı zamanlarda da eğitim amacı taşımaktadır yayınlar. Klasik medyayla reklamı sunan tarafın mesajı ne kadar alıp almadığı, bu reklamın firmaya ne kadar etkisi olduğu çok fazla bilinmiyor. Klasik medya burada bir çıkmaza giriyor. Çünkü klasik medya farkındalığı ölçemiyor. Farkındalığı ölçebilmesi içim birçok faktörden kendisini arındırması gerekiyor. Gençler artık dijital gerçeklikle daha çok ilgileniyor. İnsanlar teknolojinin gelişmesiyle beraber sosyal medya üzerinde daha çok vakit geçiriyor. Sosyal medyada soyalleştiği kadar gerçek hayatta sosyalleşmiyor. Onlar için gerçek sosyalleşmek sosyal medyada yorumlaşmak.

İşletmeler hedef kitlelerini doğru belirleyerek doğru mesaj vererek, tüketicilerine doğru bir görünümlük sağlıyorlar. Merak yaratarak dikkat çekiyorlar. Farkındalık yaratabilen ve raj-kiplerinden farklı olan işletmeler ve markalar tercih edilmekte, insanların zihninde kalmaktadır. Bu yüzden çağımızın okuryazarlığı olarak sosyal medya okuryazarlığının sadece bir kullanım olarak kalmaması ve bilgiyi üreten bir nesil yetişmesi gerekir."

Proje Koordinatörü Mustafa Turhan da projeyle teknolojiye ilgisi olan gençlerin yeni donanım ve yazılım teknolojileri yararlı bir şekilde kullanmaları, bilgiler edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için katkı sağlamasının amaçlandığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber