Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Bilecik'te "Uyum grubu" eğitimi tamamlandı

BİLSEM tarafından hazırlanan "Uyum grubu" eğitimine katılan üstün yetenekli öğrencilere belge verildi

Bilecik'te 'Uyum grubu' eğitimi tamamlandı

BİLECİK (AA) - Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından hazırlanan "Uyum grubu" eğitimine katılan üstün yetenekli öğrencilere ve velilerine belgeleri düzenlenen törenle verildi.

BİLSEM Müdürü Şeyma Yurdakul, burada yaptığı konuşmada, BİLSEM'in 2006 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu güne üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini ve yeteneklerini geliştirmeleri adına çalışmalar yaptığını söyledi.

BİLSEM'lerin özel ve önemli kurumlar ve şehirlerin çocuk üniversiteleri olduğunu anlatan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Selçuklu'dan kalma nizamiye medreselerinin geleneğinin Osmanlı'dan kalma enderun sistemi geleneğinin bir devamı. Özel ve üstün yetenekli öğrencilerin yetiştirildiği eğitim gördüğü, geleceği liderleştiren kurumlar. BİLSEM olarak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda öğrenci sayımız 74. Yapılan istatistiklere göre her 100 öğrenciden 2 tanesinin üstün yetenekli olduğu tespit edilmiştir. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu sene yayınlamış olduğu yönetmeliğe göre ikinci üçüncü ve dördüncü sınıflardan öğrenci alımına başlandı. İnşallah kaliteyle sayımızı ikiye katlanacağımıza inanıyoruz."

Uyum gurubu eğitimine katılan öğrencilerin şiir okuması, "Dört mum" adlı gösterisi ile müzik dinletisinin ardından program, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan vekili Nihat Can, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve daire müdürlerinin, öğrencilere ve velilere belgelerini vermesiyle sona erdi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber