Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 14:08 Yorum: 0

Bilecik'teki MERS virüsü şüphesi vakaları

Hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan ardından MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi

Bilecik'teki MERS virüsü şüphesi vakaları

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan ardından MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, yüksek ateş şikayeti üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerince Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve MERS virüsü şüphesiyle tetkiklerine başlanan B.Ç'den (52) sonra, N.M. (68) ile E.S. de (62) aynı şikayet ve belirtiler üzerine gözlem altına alındı. 

Gerekli tetkiklerin ardından N.M. ve E.S'nin, özel hazırlanmış odada kontrolleri yapılıyor.

Bu arada N.M. ve E.S'nin tetkikleri yapılırken acil servise başka hasta kabul edilmedi.

Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Burak Öztop, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerine başvuran bazı hastaların, gazete haberlerinde "Ebola" diye başlıkları okuduklarını, kesinlikle "Ebola virüsü" diye bir durumun olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sadece hacdan gelen 3 bayan hastamızda ateş ve solunum sıkıntısı olduğundan dolayı MERS virüsü şüphesi olduğu için hastalarımızı gözlem altına aldık. Bunlarında tanıları kesin değil, tetkikleri yapılıyor. Yapılan tetkikler sonucuna göre adları konulacak. Fakat biz bu şüphe olduğu için çalışanlarımızı ve diğer hastalarımızı korumak adına normal rutin bir uygulama. Detaylı açıklamaları sonuçlar çıktığı zaman yapacağız. Hastalık, solunum sıkıntısı ve ateşleme gösteren bir hastalık durumu. Solunum yoluyla yayılabildiği için takibinin ve ilerlemesinin önlenmesi açısından Sağlık Bakanlığı'mızın bir prosedürü var. Onu uyguluyoruz şu an."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber