Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Eğitim 22 Ekim 2018 - 11:23 Yorum: 0

Bilgi Evlerinden yıllık 5 bin Kartepeli çocuğa eğitim desteği

Çocukların bilim ve teknolojiden faydalanabilmeleri için tasarlanan Bilgi Evleri, bugüne kadar yıllık 5 bini aşkın öğrenciye hizmet veriyor.

Bilgi Evlerinden yıllık 5 bin Kartepeli çocuğa eğitim desteği

Çocukların bilim ve teknolojiden faydalanabilmeleri için tasarlanan Bilgi Evleri, bugüne kadar yıllık 5 bini aşkın öğrenciye hizmet veriyor.

Eğitim alanında vatandaşlara desteklerini sürdüren Kartepe Belediyesi tarafından kurulan Bilgi Evleri 8-15 yaş arası çocukların boş vakitlerini daha verimli değerlendirmelerini, yeteneklerini fark etmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için eğitim desteği vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen kulüplerde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor.

Her yıl yaklaşık 5 bin öğrencinin faydalandığı Bilgi Evlerinde çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel gerçekleri öğrenmeleri amaçlanan etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşiyor. Bu amaçla Köseköy Nazım Demirci Bilgi Evi'nde, yanardağın lav püskürtmesini gözlemleyen öğrenciler yanardağlar hakkında bilgiler edindiler. Etkinlikte tarih öncesi çağlardan ve yanardağların etkilerinden söz edilirken, neden lav püskürttüğü açıklandı.

Ayrıca Dumlupınar Katip Çelebi Bilgi Evi'nde ise oyun hamurlarıyla üç boyutlu olarak şekillendirilen Dünyamızın katmanları hakkında öğrencilere bilgiler verildi. İstasyon Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi'nde ise çocuklar kendi elleriyle güneş sistemini kurarak, güneş sisteminin işleyişini öğrendiler. Hem derslerine çalışıp hem de çağın bilgi ve teknolojisinden ücretsiz olarak faydalanabildiklerini dile getiren öğrenciler, başta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez olmak üzere tüm Bilgi Evleri Eğitmenlerine teşekkür ettiler.

Bilgi Evlerinden yıllık 5 bin Kartepeli çocuğa eğitim desteği

Bilgi Evlerinden yıllık 5 bin Kartepeli çocuğa eğitim desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber