Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 18 Temmuz 2017 - 13:03 Yorum: 0

Bilgisayar dünyasının ayrıntıları OSMEK’te

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bilişim kursu, bilgi çağının yaşandığı günümüzde insanlara bilgisayar dünyasının inceliklerini...

Bilgisayar dünyasının ayrıntıları OSMEK’te

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bilişim kursu, bilgi çağının yaşandığı günümüzde insanlara bilgisayar dünyasının inceliklerini öğretiyor.

OSMEK'in bilişim kursuna katılan kursiyerler, hafta içi her gün beşer saatlik eğitimle bilişim teknolojisinin ayrıntılarını öğreniyor. Soğanlı Kültür Merkezi'nde verilen eğitimlerde kursun adı son dönemde bilgisayar işletmenliği olarak değiştirildi. Bu öğretim yılında düzenlenen altıncı kurs olduğunu ifade eden Emine Özcan, 100'e yakın kursiyerin de sertifika aldığını belirterek, "Şu anda kursta 15 öğrencimiz var. Yaz kurslarını daha çok lise ve üniversite öğrencileri ile meslek liselerinde bilgisayar bölümünü seçen öğrenciler tercih ediyor" dedi.

Sosyal medyayı kullanan insanların bilgisayarı bildiğini zannettiklerinin altını çizen Özcan, "İnsanlarda "ben zaten sosyal medyayı kullanıyorum, bu kursa gelmeme gerek yok" diye bir kanaat var. Biz bilgisayar işletmenliği kursumuzda bilgisayarla ilgili ihtiyaç duyulacak her şeyi öğretmeye çalışıyoruz. Kursumuza, donanım ve windows işletim sisteminin temel bilgileri ile başlıyoruz. Ardından internet ve e-posta yönetimi modülünü öğretiyoruz. Daha sonra bilgi güvenliği ve bilinçlendirme eğitimi veriyoruz ki bu durum gerçekten büyük önem taşıyor. İnternet ve sosyal medyayı çok faal kullanmamıza rağmen güvenliğe dikkat etmiyoruz. Ardından Office programlarından word, excel ve powerpointi gösteriyoruz. Toplam 6 modülle de kursumuz tamamlanıyor" diye konuştu.

Bugüne kadar 15 yaşından 75 yaşına kadar kursiyerleri olduğunu açıklayan Özcan, "Kurslardan birine gelen öğrencilerimden Nihal Hanım 73 yaşındaydı. Başlangıçta yapabilir miyim diye tereddüt etmesine rağmen her gün geldi ve sertifikasını aldı. Şu anda da internet üzerinden bütün işlemlerini kendisi gerçekleştirebiliyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber