Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...18:03 Cumhurbaşkanı şaşkına döndü18:02 Başkan Aşgın: “Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız”
Sami Er
Yerel 30 Nisan 2021 - 16:13 Yorum: 0

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturan Bilim Beyoğlu'nda, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde Matematik, Uzay Havacılık,...

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturan Bilim Beyoğlu'nda, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde Matematik, Uzay Havacılık, Doğa Bilimleri, Tasarım ve Teknoloji Atölyelerinde online eğitimler veriliyor.

Beyoğlu'nda çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturan Bilim Beyoğlu'nda eğitimler, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde online olarak devam ediyor. Matematik, Uzay Havacılık, Doğa Bilimleri, Tasarım ve Teknoloji Atölyelerinde verilen eğitimlere 7-12 ve 9-14 yaş grubu çocuklar ve gençler online olarak katılabiliyor. Eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanmak isteyen çocukların Bilim Beyoğlu'nun web sitesine girerek kayıt yaptırmaları yeterli oluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın "çocuklarımız için en büyük hayalimdi" dediği Bilim Beyoğlu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören çocuklara erken yaşta bilimi sevdirerek bilimi tanımlarını sağlama ve bilimi somut deneylerle öğrenme imkanı sunuyor.

Doğayı bilimsel gözle okuma yeteneği kazandırılıyor

Bilim Beyoğlu Doğa Bilimleri Atölyeleri doğanın dili olan fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimleri içeren atölye içerikleriyle öğrencilere doğayı bilimsel bir gözle okuma yeteneği kazandırmayı hedefliyor. Öğrenciler; Tohum Atölyesi, Kuş Atölyesi, Evimizdeki Kimya Atölyesi, Kristaller Atölyesi, Devrilmeyen Yapılar Atölyesi, Çok Enerjiksin Atölyesi gibi birçok atölye eğitimine katılarak eğlenceli deneylerle gözlemleyerek ve sorgulayarak bilimin eğlenceli yönüyle tanışıyor.

Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten gençlik yetiştiriliyor

Günümüzde insan gücüyle yapılan birçok iş robotik sistemler kullanılarak çok daha hızlı ve düşük maliyette gerçekleştiriliyor. Bu nedenle öğrencilerin teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi geliştiren ve yöneten bireylere dönüşebilmesi için robotik ve kodlama gibi teknik alanlara hakim olmaları gerekiyor. Bilim Beyoğlu Teknoloji Atölyeleri, öğrencilere kodlamanın temeli sayılan algoritmik düşünmeyi öğreterek kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim setleri kullanarak robotiğin temelini oluşturan elektronik devreleri ve mekanik sistemleri bütüncül olarak kavramalarına olanak da sağlanıyor.

Öğrenciler tasarım atölyesi ile farklı yeteneklerini öğreniyor

Bilim Beyoğlu Tasarım Atölyeleri, öğrencilerin potansiyellerimi ortaya çıkararak üretmenin zevkini tadabilecekleri birçok farklı atölye çalışması içeriyor. Öğrenciler tezhip, ebru, minyatür gibi geleneksel Türk sanatlarının yanında taş boyama, tel bebek, seramik, boyama ve dokuma atölyesi gibi birçok farklı alanda tasarımlar yaparak kendilerini ifade etme fırsatı buluyor.

Uzay ve havacılık atölyesi ile geleceğe yolculuk

Günümüzde son derece hız kazanan uzay ve astronomi çalışmaları, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde belirleyici bir rol üstleniyor. Bilim Beyoğlu Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyeleri ile de öğrencilerin madde, temel kuvvetler, aerodinamik ve aviyonik sistemler ile ilgili bilimsel prensipleri eğlenceli deneylerle keşfetmeleri hedefleniyor. Atölyelerde galaksiler, güneş sistemi, ötegezegenler, takımyıldızlar, uzay araçları ve uzayda yaşam gibi temalara ilişkin konular interaktif ve sorgulama temelli yöntemlerle işleniyor. Planör, paraşüt, uçak, insansız hava araçları, helikopterler ve roketler gibi çeşitli hava araçlarının çalışma prensipleri simülasyonlar ve modellemeler aracılığıyla çocuklara öğretiliyor.

Matematik atölyesi ile akıl yürütme ve problem çözme becerileri gelişiyor

Öğrencilere akıl yürütme, analitik düşünme, problem çözme becerilerini geliştirme ve zihnini yönetebilme yeteneği kazandıran matematik, sadece okul hayatında değil günlük yaşamda da önemli bir rol üstleniyor. Bilim Beyoğlu Matematik Atölyeleri, öğrencilerin günlük hayat problemlerine karşı kendi çözüm yollarını oluşturma becerilerini geliştirmeyi ve matematik bilimine karşı olumlu duygular geliştirmelerini sağlamayı hedefliyor. Atölyelerde, geometrik ve cebirsel kavramların öğrencide anlamlı hale gelmesi amacıyla bilgisayar, mobil uygulama, simülasyon ve üç boyutlu modellemelerden faydalanılıyor.

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber