Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 07 Ocak 2018 - 14:58 Yorum: 0

Bilim deyince akla Kocaeli geliyor

Sanayinin başkenti olarak anılan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime ve bilime yaptığı yatırımlarla bu algıyı değiştiriyor.

Bilim deyince akla Kocaeli geliyor

Sanayinin başkenti olarak anılan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime ve bilime yaptığı yatırımlarla bu algıyı değiştiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği "Deneyerek Öğreniyorum Projesi" kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. Ortaokul ve liselerde yapılan fen, fizik ve kimya-biyoloji laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanılıyor. Geleceğin bilim insanlarının yetişeceği laboratuvarlardan 13 okulda 16 tanesi tamamlandı. Laboratuvarların tanıtımı için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla 10 Ocak Çarşamba günü tören düzenlenecek.

Bilişim Vadisi'ne de ev sahipliği yapan Kocaeli'de, her yıl altıncı sınıf öğrencilerine dağıttığı dizüstü bilgisayarlar, Türkiye'de en çok düzeneğin yer aldığı Kocaeli Bilim Merkezi ve sektörün öncü firmalarının katılımıyla yapılan Kocaeli Bilişim Fuarı'yla Büyükşehir Belediyesi bilime de önemli katkı sağlıyor.

Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında, 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kurulacak.

Kısa süre önce başlayan çalışmalarda 13 okulda 16 adet laboratuvarın yapımı tamamlandı. Eğitim camiasına ve kamuoyuna laboratuvarların tanıtımı için 10 Ocak Çarşamba günü saat 11.30'da İzmit Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tören düzenlenecek. Tören öncesinde Kocaeli Bilim Merkezi tarafından bilim şov gerçekleştirilecek. Okulun öğretmen ve öğrencileri de kimya-biyoloji laboratuvarında örnek bir deney yapacak.

Bilim deyince akla Kocaeli geliyor

Bilim deyince akla Kocaeli geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber