Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Teknoloji 14 Ocak 2018 - 12:03 Yorum: 0

Bilim Merkezi sanal gerçeklikle şenlendi

Yüreğir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Adana'daki tüm öğrenciler Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi'nden...

Bilim Merkezi sanal gerçeklikle şenlendi

Yüreğir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Adana'daki tüm öğrenciler Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi'nden ücretsiz faydalanıyor.

Yeni alınan cihazlar ile güçlendirilen Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'ni ziyaret ederek "Sanal Gerçeklik" ve "9 D Yumurta Koltuklu Sanal Gerçeklik Simülatörü" inceleyen Yüreğir Belediye Başkan Mahmut Çelikcan, "Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz önemli bir eseri Adana'ya kazandırdık. Bütün vatandaşlarımız Temalı Çocuk Oyun Alanları, Planeteryum, Diyarama, Müze, Bilim Merkezi Deney İstasyonları, Gezegenevi ve Robot Atölyesini ücretsiz gezebiliyorlar. Hizmete açtığımız bilim merkezi; bilimin serüvene dönüştüğü yerdir. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı Diyarama ve Diyarama'ya hizmet eden müze alanı yaklaşık 460 metrekare, Planetaryum binası 590 metrekare ve Planetaryum müze alanı 250 metrekaredir. 50 kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahiptir. Bilim Merkezi Deney istasyonlarında ise Yüreğir Robot Atölyesi, Çıkrık, Harmonik Sarkaç, Denge Platformu, Termal Kamera, Pedallı Jeneratör, Sağ Sol Yanılgısı, Merkezcil Kuvvet Deney Seti, El Becerisi, Sensörlü Kalp Davulu, Deforme Aynalar, Fısıltı Çanları, Plazma Küresi, HD Gözlüklü Simülatör, Güneş Sistemi Agğırlık Simülatörü ve Rezenas Tüpleri var" dedi,

VR gözlük (sanal gerçeklik) platformu ile öğrencilerin 360 derece VR gözlüğü taktığında sanal gerçeklik dünyasına tamamen girdiklerini, kenarlarda bulunan koruma bariyerler ile belirlenen alanda güvenli şekilde sanal gerçeklik deneyimi yaşayabildiklerini anlatan Çelikcan, eğitici-öğretici videolar ile öğrencilerin okulda öğrendiklerini sanal gerçeklik yaşayarak pekiştirme imkanı bulduklarını kaydetti.

9D Sanal Gerçeklik Simülatörünin panoramik deneyimi en iyi yorumlanması bakımından sürükleyici ve interaktif bir deneyim olduğunu söyleyen Çelikcan, "Çocuk, genç ya da yetişkin olursa olsun, fantezi sanal oyun dünyasının keyfini çıkaracak ve VR kask giyerek ve 9D sanal gerçeklik simülatöründe oturarak filmde VR eğlencesi yaşayacaklar" diye konuştu.

5 Ocak Adana Kurtuluşu Dioramasında Milli Mücadele Dönemi'nde Adanalının şehrine, milletine ve bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerine karşı verdikleri mücadelenin anlatıldığını kaydeden Başkan Çelikcan, "Vatandaşlarımızın bu tarihi kahramanlığı ve mücadeleyi tekrar yaşaması amacıyla yapılan projemize Yüreğir Belediyesi olarak tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bilim Merkezi sanal gerçeklikle şenlendi

Bilim Merkezi sanal gerçeklikle şenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber