Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 10 Aralık 2016 - 21:08 Yorum: 0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Yalova’da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 14 yılda çok ciddi mesafeler aldık. İnanın bunu bu sistem sayesinde değil, mevcut sisteme rağmen yaptık"...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Yalova’da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 14 yılda çok ciddi mesafeler aldık. İnanın bunu bu sistem sayesinde değil, mevcut sisteme rağmen yaptık" dedi.

Yalova Aralık ayı Olağan Danışma Kurulu Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Gelişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Özlü, salona alkışlar arasında girdi. Toplantının basına açık bölümünde ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Özlü, Meclis'e sunulacak olan anayasa teklifi ve sonrasında yaşanacak sistem değişikliğinin bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında gelişmiş ülkeleri yakalamak adına ne denli önemli olduğunu vurguladı. 14 yılda bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında mevcut sisteme rağmen önemli mesafeler aldığını da dile getiren Bakan Özlü, "Türkiye Teknolojik olarak çok hızlı bir şekilde değişiyor. Ülkemizi teknoloji transfer eden bir ülke olmaktan çıkartıp, teknoloji üreten ilk 10 ülke arasına sokmak bizim için büyük bir hedeftir. Son 14 yılda çok ciddi mesafeler aldık. İnanın bunu bu sistem sayesinde değil, mevcut sisteme rağmen yaptık. Bu gerçeği takdir etmek için, 367 krizi gibi, Ak Partiye açılan kapatma davası gibi 14 yıl içerisinde yaşanan sıkıntılardan bir kaçını bile hatırlamamız yeterli" dedi.

"Sistem değişikliği hayati meseledir"

TBMM'ye sunulacak olan anayasa değişiklik teklifi ve beraberinde gelecek sistem değişikliğinin ülkenin ekonomide, bilimde, teknolojide ve demokraside gelişmiş ülkeleri yakalaması adına hayati öneminin olduğuna dikkat çeken Bakan Özlü, "Biz ekonomide, bilimde, teknolojide ve demokraside düşük standartları olan bir ülkeydik. Tüm çabamıza ve tüm başarılarımıza rağmen bugün orta düzeyde bir ülkeyiz. Gelişmiş ülkelerle aramızda halen önemli mesafeler var. Bu mesafeyi kapatmak için mevcut hızımız yeterli değil. Daha da hızlanmamız gerekiyor. İşte bu yüzden bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Ve bu sistem değişikliği hayati bir meseledir. Bizler gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu milletin hayalini kurduğu Türkiye'yi, hep birlikte inşa edeceğiz. Ekonomide, bilimde, teknolojide, sanayi yönetiminde çok daha güçlü bir ülke konumuna geleceğiz. Çok daha yüksek katma değerli ürünler üreteceğiz. Bunun için gerekli reformları birer birer hayata geçiriyoruz, geçirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

"Gözümüzü yıldızlara diktik"

Türkiye'nin Göktürk1 uydusu ile uzay yarışında emin adımlarla yürümeye başladığını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "5 aralıkta Göktürk1 uydusunu, uzaya fırlattık. Uzay yarışında emin adımlarla ilerliyoruz. Gözümüzü yıldızlara diktik. Çocuklarımıza sık sık gökyüzüne bakmayı ve yıldızlara talip olmayı öğretmeliyiz. Bundan sonraki uyduların düşlerini görmeleri için" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü ardından Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Elegance Otel'de gerçekleşen yemeğe katılmak üzere salondan ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber