Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ağustos 2014 - 18:23 Yorum: 0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"Allah'a şükürler olsun, Türkiye'nin, her alanında 12 yılda gerçekleştirdiği değişim ve gelişim, sadece Türkiye'de yaşayan insanların takdir ettiği değişim ve gelişim olmadı. Bütün dünyanın ilgisini çeken, takdirini kazanan bir değişim ve gelişim oldu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

YALOVA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Allah'a şükürler olsun, Türkiye'nin, her alanında 12 yılda gerçekleştirdiği değişim ve gelişim, sadece Türkiye'de yaşayan insanların takdir ettiği değişim ve gelişim olmadı. Bütün dünyanın ilgisini çeken, takdirini kazanan bir değişim ve gelişim oldu" dedi.

Partisinin Yalova İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Işık, AK Parti hükümetlerinin 12 senedir gece gündüz çalıştığını söyledi.

IMF ile 19 kez stand-by anlaşması yapan ülkenin, bu kuruluşa borç verecek konuma geldiğini belirten Işık, şöyle devam etti:

"30 yıldır süren terörün artık bir çözüm süreciyle sonlandırılması ve ülkede barışın ve kardeşliğin her yönüyle tekrar tesis edilmesi noktasına geldi. Daha düne kadar dışa bağımlı olan bir ekonomi, bugün kendi ayaklarında durur hale geldi. Daha düne kadar her şeyini dışarıdan alan savunma sanayi, bugün dünyaya ihracat yapar noktaya geldi. Artık bugün, Allah'a şükürler olsun, kendi tüfeğini, topunu, tankını, gemisini, helikopterini, insansız hava aracını, uydusunu üreten bir ülke haline geldi. Daha düne kadar bırakın başörtüsüyle memur olmayı, başörtüsüyle üniversitede okumak hayal iken bugün artık başörtüsüyle memurluk yapmak isteyen kardeşlerimiz, memurluk yapar hale geldi. Bu her alanda, gerek özgürlükler alanında gerek ekonomik alanda gerekse dış politika alanında Türkiye'nin 12 yılda yaşadığı değişim, normal bir ülkede belki 30-40 yılda yaşanacak değişime eş değerdir. Allah'a şükürler olsun, Türkiye'nin, her alanında 12 yılda gerçekleştirdiği değişim ve gelişim, sadece Türkiye'de yaşayan insanların takdir ettiği değişim ve gelişim olmadı. Bütün dünyanın ilgisini çeken, takdirini kazanan bir değişim ve gelişim oldu."

- "Temeli olmayan bir binaya çatı yaptılar"

Işık, cumhurbaşkanını ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlattı.

Türkiye'de birilerinin, bunun farkında olmadığını vurgulayan Işık, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanması sürecine değindi.

 

 

Milletin, "çatı aday" belirleneceği söylenerek günlerce uğraştırıldığını dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Acaba CHP'den mi yoksa MHP'den mi olacak falan filan derken bir gece yarısı kulaklarına bir isim fısıldandı, ertesi gün sabah hiçbirinin haberi yok, partilerinin hiçbir yetkilisinin haberi olmadan iki genel başkan bir araya geldi ve Ekmeleddin İhsanoğlu ismi çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması sürecini hatırlarsanız, 'Bu parti içi demokrasiye çok önem vereceğim, tek adam olmayacağım, diktatör olmayacağım, kararları tek başıma almayacağım' diyordu ama cumhurbaşkanlığına ismi öyle bir önerdi ki partide en yakınında duran adamın dahi haberi yok. Neden? Çünkü onlar Türkiye'nin hala eski Türkiye olduğunu düşünüyorlar, hala vesayetin devam ettiğini, sürdüğünü düşünüyorlar. Türkiye'de dengelerin adamı olarak cumhurbaşkanı seçilecekse o zaman halk niye seçsin? Halkı niye boşuna sandığa götüreceksin? Dengelerin cumhurbaşkanı olacaksa yine Meclis'te seçerler. Onlar zaten halkın seçmesine karşılar ama artık Türkiye'nin cumhurbaşkanını halk seçiyor. Temeli olmayan bir binaya çatı yaptılar. 10 Ağustos’ta göreceğiz; Allah'ın izniyle çatının ne kadar çürük olduğunu. İki partinin toplamının bile bir hayli altında oy alacağı şu ana kadarki anketlerde gözüküyor."

- Ortadoğu'daki gelişmeler

Işık, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını anlattı.

"Arap Baharı" ile başlayan sürecin, bölgede demokrasinin hakim olmasına yönelik umutları yeşerttiğini bildiren Işık, "Maalesef bölgedeki demokrasi süreci, özellikle bölgedeki İsrail'in çıkarları açısından tehdit oluşturmaya başlayınca Batı ile birlikte İsrail'in bölgedeki demokrasi sürecini boğmaya yönelik adımlarıyla karşı karşıya geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de iç savaşla başlayan süreçte, Mısır'da aslına başarılı olmuş bir değişimin boğulduğunu söyleyen Işık, Batılı ülkelerin, savunduğu değerlerle ters düşme pahasına bu ülkedeki olaylara "darbe" diyemediğine dikkati çekti. Bu ülkelerin, adeta örtülü olarak darbeye destek verdiğini bildiren Işık, şöyle konuştu:

"Batının darbeye destek vermesi sonucu Filistin'deki katliamdır, Filistin'deki adeta soykırımdır. Demokrasiyle halkın oyuyla gelmiş bir iktidar olsaydı Mısır'da, bugün kesinlikle İsrail'in bu kadar büyük bir katliama girişmesi mümkün olmazdı ama tabii bizi asıl üzen nokta da şu; İsrail'de özellikle hükümetin takındığı tavır, milletvekillerinin ve bazı isimlerin takındıkları tavır. Bize adeta Firavun'u hatırlatıyor. 'Kadınları vurun bir kurşunla hem kendisi hem de çocuğu ölsün.' Biliyorsunuz çocukları öldürme fikri, Firavun fikridir."

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Işık'a kama hediye etti.

Işık, esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra uğradığı Yalova Üniversitesi'nde, Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu'dan çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber