Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Temmuz 2014 - 14:03 Yorum: 0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Gümüşhane'de

Bakan Işık: "Artık cumhurbaşkanın kim olacağına halk karar verecek. 'Biz öyle anlaştık, bu bizim adayımızdır, bir de tıpış tıpış sandığa gidin' dönemi bitti"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Gümüşhane'de

GÜMÜŞHANE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Artık cumhurbaşkanın kim olacağına halk karar verecek. 'Biz öyle anlaştık, bu bizim adayımızdır bir de tıpış tıpış sandığa gidin' dönemi bitti" dedi.

Bakan Işık, Şiran ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, son 12 yılda AK Parti'nin yaptığı hizmetlerle adeta kabuğunu kırdığını ifade ederek, "Bu noktada 12 senedir AK Parti olarak büyük gayret veriyoruz. Allah’a şükürler olsun ki 12 senede ülkemiz kabuğunu ve prangalarını kırdı artık Türkiye dünyanın itibarlı ülkelerinden bir tanesi. Benim rahmetli babam zamanında Almanya’ya gitmeyi çok istemiş ama nasip olmamış ama şimdi Almanya’ya gitmeyi bir tarafa bırakın Almanya’daki Türkler geri dönmenin yollarını arıyorlar. Çünkü ülkemiz her geçen gün güçleniyor ve kalkınıyor" dedi.

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin dahi Türkiye'ye geri dönüş yapmayı düşündüklerini vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Bundan 15 ya da 20 sene önce Almancılar Türkiye’ye gelince herkes gıptayla bakardı ama şimdi kimin Almancı olduğu kimin İstanbul’da oturduğu belli olmuyor. Artık Türkiye bu seviyeye geldi. İnanıyorum ki Türkiye istikrarını sürdürürse biz Avrupa’yı yakında geçeriz. Çünkü bizim insanımız çalışkan. Biz hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Bizim insanımızdan Allah’a şükür vatan haini çıkmıyor. Bizim insanımızdan hırsız, yolsuz çıkmıyor. Bizim insanımızdan memleketimize zararlı işler yapan insan çıkmıyor. Nereye gidersek gidelim o toplumun saygın ve sıcak bir bireyi olmayı başarıyoruz." 

Bakan Işık, Türkiye'nin önceden pek çok alanda dışa bağımlı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Hamdolsun daha düne kadar bir piyade tüfeğini üretemeyen Türkiye bugün artık kendi topunu, tüfeğini, tankını, insansız hava aracı ve uydusunu üretiyor. Bunlar büyük gurur kaynağı. Eğer bu bölgede var olacaksanız bunları kendinizin üretmesi lazım. 10 ya da 12 sene önce bunları söylesek kimse inanmaz, hayal kuruyorsunuz derdi ama bakın bunları yapacağız değil, yaptık diyoruz. Daha iyilerini yapmak için çalışmalarımız sürüyor artık Allah’a şükür birisi ambargo koyarsa ne yaparız korkusu yaşamıyoruz. Bundan büyük mutluluk olmaz. Daha düne kadar IMF’ye borcu olan Türkiye borç verebilecek noktaya geldi. Bundan daha büyük gurur olmaz."

Türkiye'nin istikrarını devam ettirmesi halinde daha iyi noktalara geleceğine dikkati çeken Işık, "Bunda hiç şüphe ya da tereddüt yok. Türkiye bu gelişmesini ve kalkınmasını sürdürdüğü sürece Allah’ın izniyle Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Bizim bölgemizin de dünyanın da buna ihtiyacı var. O açıdan istikrarın sürmesi bizim için önemli" ifadelerini kullandı.

- Cumhurbaşkanı seçimi 

Bakan Işık, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye için önemli dönüm noktası olacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Artık Ankara’da dört ya da beş lider bir araya gelerek kimsenin tanımadığı birisini cumhurbaşkanı yapamayacak. Artık cumhurbaşkanın kim olacağına halk karar verecek. 'Biz öyle anlaştık, bu bizim adayımızdır, bir de tıpış tıpış sandığa gidin' dönemi bitti. Artık vatandaşın istemediği, beğenmediği, vatandaşın derdiyle dertlenmeyen hiç kimse cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Artık bu yeni Türkiye’nin en önemli adımlarından biri."

Bakan Işık, konuşmasının ardından Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Köse ilçesine giden Işık, burada da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti, vatandaşların bayramını kutladı.

Bakan Işık, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere kara yolu ile Bayburt'a hareket etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber