Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Kasım 2014 - 18:33 Yorum: 0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Konya'da

Işık: "(Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağı) Soruşturma komisyonunun yaptığı çalışmanın sonucunda; bu 4 bakan arkadaşımız Yüce Divan'a gönderilecek mi gönderilmeyecek mi? Bunun kararı verilecek. Dolayısıyla bu faaliyet bir yargıla

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Konya'da

KONYA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağıyla ilgili, "Soruşturma komisyonunun yaptığı çalışmanın sonucunda; bu 4 bakan arkadaşımız Yüce Divan'a gönderilecek mi gönderilmeyecek mi? Bunun kararı verilecek. Dolayısıyla bu faaliyet bir yargılama faaliyetidir. Yargılama faaliyeti olunca da zaman zaman gizlilik kararı alınabilir. Burada anayasaya aykırı hiçbir durum yok" dedi.

Işık, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından, Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. 

Karapınar ilçesinde oluşturulacak enerji endüstri bölgesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini söyleyen Işık, bir aksilik olmazsa 2015 yılında alt yapı çalışmalarını başlatacaklarını belirtti.

Işık, şu anda imar planlarının onayını verdiklerini dile getirerek, "Türkiye'nin en büyük hem üretim hem de güneş terminalini Konya'nın Karapınar ilçesinde kurmaya başlamış olacağız. Bunu çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağına ilişkin bir soru üzerine, Meclis Soruşturma Komisyonunun faaliyetinin anayasaya göre yargılama faaliyeti olduğunu dile getirdi.

Işık, bunun bir yargı çerçevesi içerisinde yürüyen faaliyet olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Soruşturma komisyonunun yaptığı çalışmanın sonucunda; bu 4 bakan arkadaşımız Yüce Divan'a gönderilecek mi gönderilmeyecek mi? Bunun kararı verilecek. Dolayısıyla bu faaliyet bir yargılama faaliyetidir. Yargılama faaliyeti olunca da zaman zaman gizlilik kararı alınabilir. Burada anayasaya aykırı hiçbir durum yok. Bu hiçbir zaman kamuoyunun haber hakkını engellemeye yönelik bir durum değildir. Bunu bilerek ve isteyerek, özellikle çarpıtmaya çalışıyorlar."

- "Bazı medya organları muhalefet partisi görevine soyunmuşlar"

Soruşturma komisyonunda herkesin odaklanması gereken noktanın; "Gerçekten bir suç var mı, yok mu?" konusu olması gerektiğini aktaran Işık, "Eğer bir suç varsa Yüce Divan'a gidilir. Eğer bir suç yoksa da bu noktada gereken karar oluşturulur ve herkes yoluna gider ama hiç kimsenin bu soruşturma komisyonu üzerinden 17-25 Aralık sürecinde başlattığı algı operasyonunu sürdürme hakkı yok" ifadelerini kullandı.

Işık, bir yargılama faaliyetinde herkesin en hassas olması gereken noktanın adaletin tecelli etmesi, gerçeklerin ortaya çıkması olduğunu vurguladı.

"Bunu engelleyecek her şey bizim açımızdan kabul edilemez" diyen Işık, şöyle devam etti:

"Bunun kesinlikle kamuoyunun haber alma hakkını engellemek gibi yorumlanmasını biz doğru bulmayız, haklı bulmayız. Üzüldüğümüz nokta da şu; belli ki muhalefet partileri görevini yerine getirmiyor ki bazı medya organları muhalefet partisi görevine soyunmuşlar. Şu anda muhalefetin görevini bizzat belli medya grupları üstlenmiş durumda. Onlara yeni görevlerinde başarılar dileriz ama her birimizin hassas olması gereken nokta, en kritik nokta; adaletin yerini bulması. Bu noktada da soruşturmanın en doğru, en adil şekilde yürümesinin sağlanması."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber