Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 13 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

"Bilim Tüneli" sergisini Almanya Büyükelçisi Phol açtı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya'da "Bilim Tüneli'' sergisinin açılışına katıldı

'Bilim Tüneli' sergisini Almanya Büyükelçisi Phol açtı

KONYA (AA) -  Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, 18 ülke ve 30 şehirde 10 milyon kişiye sergilenen Bilim Tüneli'nin Konya'daki açılışına katıldı.

Konya Bilim Merkezi'nde yapılan açılışa Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Tübitak Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ ile çok sayıda davetli katıldı.

Phol, burada yaptığı konuşmada, küreselleşme ve teknolojik ilerlemenin insanlığa çok yönlü fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Küreselleşme ve teknolojik gelişmenin aynı zamanda şirketler ve tüm taraflar için riskleri de beraberinde getirdiğine dikkati çeken Phol, "Dünyayı değiştirecek, çığır açan teknolojiler sadece bilim ve araştırma yoluyla geliştirilebilir. Hızla değişen zamanımızda, insanlığın yaşam tarzını sürüdürülebilir ve çevre dostu gelişmelerle destekleyebilmek için artık uluslararası alanda birlikte çalışan bilim insanlarına ihtiyaç vardır" diye konuştu. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Bilim Sergisi'nin 18 ülkede 30 şehir ve 10 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığını söyledi.

 Konya Bilim Merkezi'nin de sergi gibi çok iddialı olduğunu anlatan Akyürek, "Yaklaşık 100 milyon lira bedelle tamamladığımız Bilim Merkezimize TÜBİTAK tarafından 40 milyon lira civarında sergi yatırımı yapılıyor. Bütün hemşehrilerimizi, bilhassa öğrenci arkadaşlarımızı, üniversite camiasını sergiyi gezmeye ve sergiden istifade etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan da TÜBİTAK'ın 150 bin avroluk desteği ve Konya Büyükşehir Belediyesi himayesinde serginin Konya halkıyla buluştuğunu dile getirerek, "TÜBİTAK'ın bilim ve teknoloji konusunda destekleri biliniyor. Bu tip faaliyetlerin özellikle genç neslin yönlendirilmesi noktasında çok önemli olduğunu biliyorum ve bunu önemsiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Büyükelçi Phol ve beraberindeki protokol üyeleri sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Max Planck Topluluğu, TÜBİTAK ve Konya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen sergi 13 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber