Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:03 Yorum: 0

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

14 Mayıs Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 177. yıl dönümü kutlamaları, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası üyeleri ve Erciyes Üniversitesi(ERÜ)...

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

14 Mayıs Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 177. yıl dönümü kutlamaları, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası üyeleri ve Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Eczacılık Fakültesi akademisyenlerinin katıldığı çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, bu yılki kutlamaların temasının, "eczaneler değişiyor, toplum sağlığı gelişiyor" olduğunu söyledi. Başkan Oğuzhan Ulutaş, "Ülkemizde ilk eczacılık sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 yılından bugüne kadar eczacılık mesleği son derece değişti, değişmeye de devam ediyor. Akıllı eczane projesi ile önce Türkiye'deki eczacılar için ulusal bir yetkinlik çerçevesinin hazırlanması ve serbest eczacılık uygulamalarına dahil edilmesi yönünde çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları Dünya Eczacılık Federasyonunun kriterlerini gözeterek gerçekleştirdik. Dünya çapında eczacı tanımından hareket ederek, en gelişmiş sağlık hizmeti veren ülkelerde eczacılar hangi kriterlere uygun hareket ediyorsa bizim meslektaşlarımızın da o kriterleri esas alması ile ilgili bir çerçeve oluşturduk. Bu kriterlerin tamamına ulaşmak için sürekli mesleki gelişim yaklaşımını hayat geçirdik." diye konuştu.

ECZACILARA SAĞLIK DANIŞMANI UNVANI VERİLECEK

2016 yılının başından bu yana 8 ilde astım ve KOAH hastalıkları ile ilgili pilot proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Ulutaş, projenin diyabet eğitimi, obezite, hipertansiyon ve sigara bırakma konularında devam ettirileceğini söyledi. Pilot projenin ilk sonuçlarının 19 Nisan'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletildiğini belirten Başkan Oğuzhan Ulutaş, projenin devamında ayrıca, eczacılara özel bir eğitim verilerek, Sağlık Bakanlığı tarafından "sağlık danışmanı" unvanı almalarının sağlanacağı müjdesini verdi.

ULUTAŞ: "SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜNDE YIPRATICI ANLAR YAŞADIK"

Başkan Oğuzhan Ulutaş, bunun yanı sıra 2013 yılında imzalanan SGK İlaç Alım Protokolü yenileme sürecinden de söz etti. Sürecin gergin geçtiğini dile getiren Başkan Oğuzhan Ulutaş, "Buna rağmen, seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyet ve iradeyle eczacının yaralarını kısmen de olsa saran bazı kazanımlarla çıktığımız bir protokol imzaladık. İlaç hizmetlerinin sürdürülebilirliği eczanelerin varlıklarının sürekliliği adına ilaçta reklamın önlenmesi, eczane temelli verilen hizmetler için meslek hakkı verilmesi, verimli ve düzgün çalışan bir provizyon sisteminin kurulması bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yeşim Aktaş da, "Eczacılar güçlerini ettikleri meslek yeminlerinden ve aldıkları sağlam eğitimlerinden alırlar. Bu gücü korumaları yaşam boyu öğrenme ve yenilikleri takip etmekle mümkündür. Meslektaşlarımızın eczacılık mesleğini daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaklarından eminim." diyerek sözlerini tamamladı.

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 177. Yıl Kutlamaları Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber