Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

"Bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım"

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, "Bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım'' dedi.Türkhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların...

'Bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım'

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, "Bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım'' dedi.

Türkhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların taklit ve korsan ürünlerden sakınması gerektiğini ifade ederek, belgesiz olarak piyasaya sürülen kaçak malların kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Aşırı tüketim ve israftan uzak durulması gerektiğini belirten Türkhan, şöyle konuştu:

 "Hemşehrilerimiz alacakları ürünler ile ilgili fiyat etiketlerini mutlaka görmeliler. İyi bir piyasa araştırmasının yapılması da oldukça önemli. Satın alınacak ürünün fiyatı ve kalitesi, diğer markalarla karşılaştırılmalı. Yıkanarak kullanılacak ürünlerin kullanım etiketleri de mutlaka okunmalı. Tartı ve ölçü aletlerinin kullanımına da dikkat edilmeli. Bilinçli tüketiciler herhangi bir zarara uğradıklarında haklarını nerede arayacaklarını bilirler. Çünkü gerekli prosedürlere uygun adımlar atarlar. Bu yüzden bilinçli tüketim için belgesiz ürün almayalım."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber