Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 28 Ocak 2018 - 11:48 Yorum: 0

Bilişim çağının mucitleri burada yetişiyor

Kocaeli Bilim Merkezi'nde "Sanayi 4.0 Mucit Dünyası" Kış Akademisi'nde eğitimler başladı.

Bilişim çağının mucitleri burada yetişiyor

Kocaeli Bilim Merkezi'nde "Sanayi 4.0 Mucit Dünyası" Kış Akademisi'nde eğitimler başladı. 7 yaş ve 13 yaş arası öğrenciler için düzenlenen Kış Akademisi programında katılımcılara, Makey Makey kodlama, Makey Makey Scratch, Android Yazılım İcat Atölyesi, Arduino Yazılım, 3D Obje Tasarımı, M-Bot Scratch eğitimleri veriliyor.

Sanayi 4.0 Atölyesinde 7 yaş ve 13 yaş arası katılımcıların, bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları "yapan-yaşayan" konumuna getiriyor.

Bilim Merkezi'nde 23 Ocak başlayan Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, 2 Şubat'a kadar devam edecek. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi'nde etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunuyor. Katılımcılar bu programla bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konularında özgüvenlerini geliştiriyorlar.

Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi'nde katılımcılar Makey makey ile kodlama atölyesinde, Makey makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı ve kodlama öğreniyorlar. Bu atölyedeki katılımcılar eğitimden sonra kendi oyun konsollarını tasarlayabilecekler. Makey makey scracth kodlama atölyeside Makey makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı öğretiliyor. Ayrıca kış akademisinde, Android uygulama icat atölyesi, 3D obje tasarım atölyesi, Arduino yazılım atölyesi, M-Bot Scratch atölyesi, Makeblock ve scratch robot kodlama atölyeleri de bulunuyor.

Bilişim çağının mucitleri burada yetişiyor

Bilişim çağının mucitleri burada yetişiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber