Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 16 Ekim 2017 - 09:23 Yorum: 0

Bilişim Dersi Kodlama İçerik Çalıştayı başlıyor

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine rehberlik edebilecek içeriklerin üretilmesi amacı ile Halk Eğitim...

Bilişim Dersi Kodlama İçerik Çalıştayı başlıyor

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine rehberlik edebilecek içeriklerin üretilmesi amacı ile Halk Eğitim Merkezi'nde 16-20 Ekim tarihleri arasında 5 günlük Bilişim Teknolojileri Dersi-Kodlama İçerik Çalıştayı başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak, Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada: " Bilindiği üzere; teknoloji ve bilişim araçları ile sürekli etkileşim içinde bulunduğumuz bir dünyada yaşamaktayız. Yetişen neslin, teknolojiyi doğru kullanabilme becerilerini kazanabilmelerinin yanında; teknolojiyi yöneten; teknolojiyi kullanarak yeni ve türev teknolojiler üretebilecek bireyler olarak gerekli kazanımlara sahip olmaları son derece önemlidir. Bu kapsamda bakanlığımızca bu yıl yürürlüğe konulan yenilenmiş "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı" ortaokul 5. Sınıflarımızdan başlamak kaydı ile kademeli olarak uygulanmaktadır.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ile öğrencilere bilgisayar yazılımı geliştirmenin (kodlama) temellerinin öğretilmesi ve 21. Yüzyıl becerilerinden olan yaratıcılık, uzamsal düşünme, problem çözme ve analitik düşünme gibi becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Problem çözme ve temel kodlama becerilerini hedefleyen bu dersin uygulanmasında Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerimize rehberlik edebilecek içeriklerin üretilmesi amacı ile ilimizde 16-20 Ekim 2017 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezinde 8:30-17:00 saatlerini kapsayan 5 günlük çalıştay düzenlenecektir. Çalıştay sonunda derslerde kullanılacak elektronik içerikler hazırlanıp örnek baskısı ildeki Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine dağıtılacaktır ayrıca oluşturulan elektronik içerikler İl Milli Eğitim sayfasında yayınlanacaktır. Böylece öğretmenlerin, ihtiyaç duydukları çok sayıda güvenilir elektronik içeriğe ulaşması sağlanacaktır bu vesileyle il genelinde müfredat bütünlüğü oluşacak ve her öğrencinin aynı şekilde kodlama öğrenmesi teşvik edilerek fırsat eşitliği sağlanmış olacaktır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber