Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mayıs 2016 - 13:53 Yorum: 0

Bimyad Başkanı Apohan’dan, Fetih Mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Aponan, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bimyad Başkanı Apohan’dan, Fetih Mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Aponan, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BİMYAD Genel Başkanı Selim Aponan mesajında, Türk milletinin tarih boyunca çok sayıda yazdığı destanlar içerisinde en önemlilerinden birisinin 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi olduğunu söyledi. Aponan, "Bu fetih sayesinde Anadolu'nun kapıları Türk milletine sonuna kadar açıldı. Bir çağ kapanırken, bir başka çağın açılmasına sebep olmuş bu destanımız ile Bizans İmparatorluğu'na son verilmiş, Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuştur. Yüzyıllar boyunca Türkler, büyük savaşlar yapmışlar, zaferler kazanmışlar ülkeler fethetmişlerdir. Bu arada İstanbul'un fethi bütün bu zaferlerin ve fetihlerin en parlak sayfalarından birini teşkil etmiştir. Atalarımızın İstanbul'u fethetmesi insanlığın önüne yeni ufuklar açmıştır. İstanbul, Türkler tarafından alındıktan sonra, yurt bir toprak bütünlüğü haline gelmiştir. Türkler belli bir coğrafya merkezine yerleşmişler ve daha da güçlenmişlerdir. Yüksek bir idealin, azimli ve sistemli çalışmanın ürünü olan bu zafer ile büyük Padişah Fatih Sultan Mehmet'in genç yaşında, yenilikleri yakından izleyen ve gelişmelere açık olan güçlü bir kişiliğinin olduğunu görmekteyiz. Sultan Fatih 21 yaşında tekniği, azmi, inancı ve en önemlisi mukaddes ordusu ile Peygamber Efendimizin (s.a.v.) "İstanbul muhakkak feth olunacak, onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden asker ne güzel asker" methine mazhar olmuştur. Kıtaları ve kültürleri buluşturan, özel bir dünya kenti olan İstanbul, fethinden bugüne kadar ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatına çok büyük katkılar yapmıştır. Her türlü dış tehlikeye karşı gözü açık, vatanını, milletini seven, örf ve ananelerine bağlı, ecdadına yakışır bir nesil olmak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Sultan Fatih gibi idealist, şanlı ordusu gibi azimli ve inançlı olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber