Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 30 Mart 2015 - 09:01 Yorum: 0

Bin 682 polise usulsüz taltif ödemesi iddiası

Paralel'e yakın polislere verilen taltiflerle ilgili ön inceleme raporu: Manisa Akhisar'da bin 682 Emniyet personeline yapılan toplam 621 bin 312 TL'lik taltif ödemelerinde usulsüzlükler saptandı

Bin 682 polise usulsüz taltif ödemesi iddiası

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) 2007-2013 arasında devlete hakim olduğu dönemde yaygınlaşan taltif ve ödüllendirmede usulsüzlük skandallarına bir yenisi daha eklendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 polis hakkında hazırlanan usulsüz taltif iddianamesinin kabul edilmesinden sonra bu defa 2010-2013 arasında Manisa Akhisar'da bin 682 Emniyet personeline yapılan toplam 621 bin 312 TL'lik taltif ödemelerinde usulsüzlükler saptandı. Mağdur polislerin daha önce usulsüz taltiflerle ilgili verilen takipsizlik kararına itirazını değerlendiren Manisa Valiliği'nin hazırlattığı ön inceleme raporunda taltife konu operasyonlarla ilgili el koyma, yakalama ve benzeri tutanaklarda ismi ve imzası bulunmayanlara ödüllendirme yapıldı. İnceleme sonuçlarına göre operasyonlara katılmayan polis memurlarına bile taltif verildi.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

2010-2013 arasında Paralel Yapı'ya yakın Emniyet personeline verilen taltiflerle ilgili ön inceleme raporu Manisa Valiliği'nce hazırlandı. Rapora göre Manisa Akhisar'da bin 682 Emniyet personeline 3 yıl içinde toplam 621 bin 312 TL'lik taltif ödemesi yapıldı. İncelemeler doğrultusunda ödemelerde çok sayıda usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Akhisar Kaymakamlığı, bu ön inceleme raporu doğrultusunda Akhisar eski İlçe Emniyet Müdürü A. Y., ikinci sınıf emniyet müdürü T. M. ve emniyet amiri M. B. hakkında soruşturma izni verdi.

HAK ETMEYENEDE ÖDEME

SABAH'ın ulaştığı belgelere göre, ikinci taltif skandalının püf noktasını da daha önceki taltif soruşturmasındaki gibi hak etmeyen personele ödeme yapılması oluşturuyor. Mağdur polislerin daha önce usulsüz taltiflerle ilgili verilen takipsizlik kararına itirazını değerlendiren Manisa Valiliği'nin hazırlattığı ön inceleme raporunda taltife konu operasyonlarla ilgili el koyma, yakalama ve benzeri tutanaklarda ismi ve imzası bulunmayanlara ödüllendirme yapıldı. Akhisar Kaymakamlığı, bu ön inceleme raporu doğrultusunda Akhisar eski İlçe Emniyet Müdürü A. Y., ikinci sınıf emniyet müdürü T. M. ve emniyet amiri M. B. hakkında soruşturma izni verdi. Üç isim de kişilerin mağduriyetine ve kamu zararına neden olmakla suçlandı ve kamu görevlilerinin haksız menfaat sağlaması suçunu işledikleri kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manisa Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun ön inceleme raporu ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayetler doğrultusunda savcılık, skandalla ilgili inceleme başlattı. Kentte 2013'te yapılan taltif yolsuzluğu soruşturması, Emniyet'te Paralel Yapı'ya yakın isimlerin müdahalesi ile takipsizlikle sonuçlandırılmış ve kapatılmıştı.

EKREM DUMANLI'NIN KARDEŞİ DE SANIK

Bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği iddiasıyla Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın kardeşi Halil Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu polislere operasyon düzenlenmiş ve soruşturma sonucunda 17 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianameye göre henüz birime ataması yapılmamış personel dahi görevliymiş gibi gösterilerek, taltif listesine dahil edilmişti. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada sanıklar hakkında 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber