Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:10 Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...
23 Nisan
Türkiye 09 Şubat 2019 - 23:38 Yorum: 0

Binali Yıldırım: “Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum, var mısın İstanbul?”

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, meslek odası temsilcileriyle Bakırköy'de bir araya geldi.

Binali Yıldırım: “Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum, var mısın İstanbul?”

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, meslek odası temsilcileriyle Bakırköy'de bir araya geldi. Yıldırım, "Mübarek şehre bu müjdelenmiş şehre borcum var. Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum. Var mısın İstanbul?" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ve 148 meslek odası temsilcileri ile bir araya geldi. Bakırköy'de özel bir otelde düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı. Toplantıda katılımcılara hitap eden Yıldırım, "İstanbul eğer tek başına ülke olsaydı Avrupa'nın 13'üncü dünyanın 41'inci ülkesi olurdu. Türkiye ekonomisinin yüzde 40'ını İstanbul üretiyor. 168 milyar dolar ihracatın 223 milyar dolarlık ithalatımızın yarıya yakını İstanbul'dan yapılıyor. İstanbul Türkiye'nin lokomotifi ve Türkiye'nin kalbi. Kültürün sanatın aynı zamanda da ticaretin merkezi. Osmanlı döneminde siyasetin de merkezi burasıydı. Böyle bir şehirde esnaf, sanatkar ve iş adamının önemi açıktır" şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları'nın 316 noktaya uçmasıyla rekora imza attığını belirten Yıldırım, Avrupa'nın ikinci, dünyanın yedinci büyük havayolu şirketinin Türk Hava Yolları olduğunu söyleyerek, "2008'den sonra özellikle 2013 de gelişmiş ülkeler bir karar aldılar. Bizim paralarımız gelişmekte olan ülkelere gidiyor onlara kaynak oluyor, onlar büyüyor, bizde durgunluk var, bizde işsizlik var. Faizleri arttırmaya başladılar. Yani dışarıdaki paraları geri çağırmaya başladılar. O günden bu güne Amerika Merkez Bankası (FED) Avrupa Merkez Bankası'nın aldığı kararlarla Amerika'da 4,5 trilyon dolar Avrupa'da 2,4 trilyon avro gelişmekte olan ülkelerden kendi ülkelerine göç etti. Biz borçlanarak büyüyen borçlanarak zenginleşen, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatını arttıran bir ülkeyiz. Kaynak ile ilgili yaşadığımız bu geçici sorun içerisinde bulunduğumuz durgunluğun da sebebidir" diye konuştu.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin her tarafından ulaşım, iletişim sorunu çözen İstanbul'da çözemez mi ? Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi bitirdiğim, aile kurduğum, yuva kurduğum, meslek sahibi olduğum, beni milletvekili yapan, Bakan yapan, Başbakan yapan, meclis başkanı yapan bunlar var mübarek şehre bu müjdelenmiş şehre borcum var. Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum. Var mısın İstanbul?"

Yıldırım konuşmasının ardından başka bir programa yetişmesi gerektiğini belirterek salondan ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber