Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 21 Haziran 2018 - 11:28 Yorum: 0

Bingöl Belediyesi vergi borçlarını yapılandırıyor

Bingöl Belediyesi, 7143 sayılı vergi affı kapsamında, su, emlak, çevre temizlik, ilan-reklam ve ecri misil borçların yapılandırılacağını duyurdu.

Bingöl Belediyesi vergi borçlarını yapılandırıyor

Bingöl Belediyesi, 7143 sayılı vergi affı kapsamında, su, emlak, çevre temizlik, ilan-reklam ve ecri misil borçların yapılandırılacağını duyurdu.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifinin, TBMM genel kurulunda kabul edilerek yasalaştığı anımsatıldı.

Açıklamada, 7143 sayılı Kanun çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, ilan-reklam ve ecri misil vergi borçlarının yapılandırılmaya başlandığı belirtildi.

Vergi affına ilişkin mükelleflere çağrı yapılan açıklamada, "Belediyemize su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, ecri misil vergi borcu bulunan vatandaşlarımızın yapılandırma fırsatından faydalanmalarını bekliyoruz" denildi.

Son başvurunun 31 Temmuz Salı günü olduğunu vurgulanan açıklamada, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların Bingöl Belediyesi'ne müracaat etmeleri gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, "Borcu bulunan vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor. 31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 7143 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi cezası ve uygulanan gecikme zammı siliniyor. Bu kapsamda, su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, ecri misil, harçlar ve ücretler, atık su alacakları kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Temmuz ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek. Vatandaşlarımız hafta içi mesai saatlerinde olduğu gibi hafta sonu da müracaat edebilecek. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek"ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber