Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2014 - 15:38 Yorum: 0

Bingöl Endüstri Meslek Lisesi, kendi elektriğini üretecek

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kendi elektriğini üretmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığına sunduğu projenin kabul edildiğini bildirdi

Bingöl Endüstri Meslek Lisesi, kendi elektriğini üretecek

BİNGÖL (AA) - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kendi elektriğini üretmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı'na sunduğu projenin kabul edildiğini bildirdi.

Sarı, yaptığı açıklamada, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamındaki Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması Operasyonu II genel başlıklı proje teklifi kapsamında hazırlanan "Solar Enerji Atölyesinin Kurulup, İşletim, Bakım, Onarım Modülünün Hazırlanması" projesinin kabul edildiğini bildirdi.

Projenin kabul edilmesiyle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bundan sonra kendi elektriğini üreteceğini kaydeden Sarı, şöyle dedi:

"Projenin genel amacı, sektörde ihtiyaç duyulan ve gelecek yıllarda ihtiyacı daha şiddetli hissedilecek olan, teknik personel yetiştirme alt yapısının oluşturulmasıdır. Projenin temel hedefi, öncelikle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bulunan elektrik elektronik bölümü öğretmenlerin güneş enerjisinden elektrik üretilmesi konusunda deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında Meslek Lisemiz Avrupa Birliği fonlarından yaklaşık 240 bin avro hibe alacaktır."

Proje kapsamında Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin elektrik elektronik bölümünde kurulacak solar enerji üretim tesisi sayesinde, enerji üretimine başlanacağını ve maliyetsiz olarak bina aydınlatmasının sağlanacağını vurgulayan Sarı, proje sayesinde bölgede ilk defa bir okulun kendi elektriğini şebeke bağlantısı olmadan üreteceğini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber