Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 13:18 Yorum: 0

Bingöl’de 26 okul beyaz bayrak aldı

Bingöl'de "Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi" kapsamında 26 okul beyaz bayrak ile ödüllendirildi.

Bingöl’de 26 okul beyaz bayrak aldı

Bingöl'de "Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi" kapsamında 26 okul beyaz bayrak ile ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her derecede ve türdeki okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan beyaz bayrak işbirliği protokolü kapsamında TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'nda beyaz bayrak ödül töreni yapıldı. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Engin, "Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi'ni önemsediklerini söyledi. Engin, "Çocuklarımızın eğitimini gerçekleştirirken tek yönlü bir eğitimden ziyade çok yönlü eğitimi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin tek boyutu yetişmemesi için çabalıyoruz. Emanet olarak aldığımız yavrularımıza, evdeki gibi çok temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız bütün okullarımızı bu anlamda en iyi şekilde düzenlemektir. Eğitim öğretim acısından uygun ortamlar sağlamaktır. Bu projeyle öğrencilerimize temizliği bir değer olarak kazandırıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde çok güzel çalışmalar yapıldı. İlimizde pek çok okulumuz bu anlamda sertifikalar aldı. Bu yıl da 26 okulumuz, temizlik açıcından, hijyen açısından kriterlere uygun okullar olduğu tespit edildi. Bu okullarımıza belgelerini ve ödüllerini vereceğiz. Hedefimiz, ilimizdeki tüm okulların bu sertifikayı almalarını sağlamaktır" dedi.

Bingöl'de beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların sayısının gün geçtikçe arttığını belirten İl Halk Sağlığı Müdürü Söyiler ise, "Beslenme Dostu Okul diye bir projemiz daha var. Bu projemizin sertifikası da Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumu tarafından veriliyor. Bu yıl bir okulumuz beyaz bayrak ile birlikte beslenme dostu okul sertifikasını almaya hak kazandı. İnşallah diğer okullarımız da bu sertifikayı alır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan 26 okula sertifikaları, Milli Eğitim Müdürü Engin ve İl Halk Sağlığı Müdürü Söyiler tarafından verildi. Proje kapsamında 2014,2015 ve 2016 yıllarında toplamda 57 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığı belirtildi.

Bingöl’de 26 okul beyaz bayrak aldı

Bingöl’de 26 okul beyaz bayrak aldı

Bingöl’de 26 okul beyaz bayrak aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber