Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Bingöl'de "5 Yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim" projesi

BİNGÖL (AA) - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Vahap Şimşek, "5 yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim" projesi kapsamında 2015 yılında yapılacak dağıtımlarla birlikte...

Bingöl'de '5 Yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim' projesi

BİNGÖL (AA) - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Vahap Şimşek, "5 yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim" projesi kapsamında 2015 yılında yapılacak dağıtımlarla birlikte ilde 5 yılda 128 bin 738 adet ceviz fidanı dağıtımı yapılacağını belirtti.

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği desteğiyle proje kapsamında dağıtımı yapılan ceviz ağaçları için tören düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kampüs alanında düzenlenen törene Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ve çiftçilerin katıldı. Burada konuşan Müdür vekili Şimşek, 2011 yılında başlatılan kampanya ile bugüne kadar 110 bin 38 adet ceviz fidanı dağıtıldığını belirterek, 2015 yılında ise 18 bin 700 adet fidan dağıtımı yapılacağını açıkladı.

Fidanların yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi tarafından sağlanan bütçeyle karşılandığını kaydeden Şimşek, yüzde ellisinin de çiftçiler tarafından karşılandığını dile getirdi.

Şimşek, "2015 yılında yapılacak dağıtımlarla birlikte 5 yılda bir milyon 268 bin 374 lira değerinde 128 bin 738 adet ceviz fidanı dağıtımı yapılmış olacaktır" dedi.

Tören, Vali Köşger'in çiftçilere fidan dağıtımıyla sonlandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber