Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 12 Haziran 2018 - 14:43 Yorum: 0

Bingöl’de 950 kişi TYP kapsamında işe alınacak

Bingöl'de Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 950 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Bingöl’de 950 kişi TYP kapsamında işe alınacak

Bingöl'de Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 950 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kent genelinde kurum ve kuruluşlarda 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere 950 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

TYP kapsamında başlayacak olan programın başvurularının 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacağı belirtilen açıklamada;"Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olmamak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz"denildi.

İstihdam edilenlerin 09 Temmuz ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında çalışacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber