Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Bingöl’de aile eğitimleri başlıyor

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan 0-18 yaş aile eğitimleriyle, anne ve babalara çocuk gelişimi, etkili ebeveynlik becerileri gibi...

Bingöl’de aile eğitimleri başlıyor

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan 0-18 yaş aile eğitimleriyle, anne ve babalara çocuk gelişimi, etkili ebeveynlik becerileri gibi birçok konuda destek verilecek.

2016-2017 öğretim yılı 0-18 yaş aile eğitimleri toplantısı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti. Hayat Boyu Eğitim programından sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Abdulaziz Döğer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı, aile eğitim kursunu verecek olan rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri katıldı.

"En çok kurs açan il olduk"

Burada konuşan Tokuş, geçen yıl bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında Türkiye'de en çok kurs açan ve en çok öğrenciye ulaşan il olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Tokuş, "644 kurs açılmış, 15 Bin 611 öğrenciye bağımlılık eğitimi verilmiştir. Bu nedenle ben göstermiş olduğunuz bu özveriden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, aynı özveriyi bu öğretim yılında aile eğitimleri için de göreceğinizden hiç şüphem yoktur" dedi.

Toplumun temelini oluşturan ailenin değişen sosyal ve kültürel şartlarda çocuk gelişimi ve eğitimi, etkili ebeveynlik becerileri gibi birçok konuda aile eğitimi programlarıyla desteklenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Tokuş, çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğünü belirtti. Tokuş, "Aile eğitimlerine ilişkin araştırmalar; çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğünü, bireysel ve toplumsal kalkınmaya destek sağladığını, aile içi iletişimi ve etkileşimi güçlendirdiğini, şiddet, cinsiyet ayrımcılığı, ihmal ve istismarı önlediğini, çocukların okula devamının ve başarısının artmasına büyük katkı sağladığını göstermektedir. Ailenin korunması politikası kapsamında aile eğitimlerindeki eksikliklerin giderilmesine önem vermemiz, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi, aile üyeleri arasındaki iletişimsizliği giderilmesi, aile içi şiddet, ihmal ve istismarın önlenmesi açısından son derece önem arz etmektedir" diye konuştu.

Aile eğitimlerinin 81 ilde uygulandığını kaydeden Tokuş, şunları söyledi:

"Bu çerçevede 2015-2016 yılında ilimizde merkezde 18 aile eğitim kursu açılmış ve bu kurslara yaklaşık 300 anne baba katılmıştır. 2016-2017 öğretim yılında eğitimi verecek tüm arkadaşlarımın 0-18 yaş aile eğitimi kursu açmak için gayret göstereceklerine inanıyorum. Bu öğretim yılındaki aile eğitimlerimizi önümüzdeki hafta başlatıyoruz tüm anne babalarımızı öğrencisi olsun olmasın okullarımızdaki eğitimlerimize bekliyoruz".

Bingöl’de aile eğitimleri başlıyor

Bingöl’de aile eğitimleri başlıyor

Bingöl’de aile eğitimleri başlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber