Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Kasım 2014 - 13:38 Yorum: 0

Bingöl'de, Cumhuriyet Döneminde Bingöl Sempozyumu

İstanbul Feshane'de 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan "Bingöl Tanıtım Günleri" etkinliği kapsamında "Cumhuriyet Tarihinde Bingöl" Sempozyumu düzenlendi

Bingöl'de, Cumhuriyet Döneminde Bingöl Sempozyumu

BİNGÖL (AA) - İstanbul Feshane'de 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan "Bingöl Tanıtım Günleri" etkinliği kapsamında "Cumhuriyet Tarihinde Bingöl" Sempozyumu düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen ve 2 gün sürecek sempuzyumda konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl'ün "Bingöl Vilayeti" ismiyle cumhuriyet döneminin bir vilayeti olduğunu, kaynaklara göre de daha önce küçük bir yerleşim birimi olan ve 1936 yılında il statüsüne kavuşan Bingöl'ün son yıllardaki gelişmelerle bugün 100 bin nüfüsa ulaşan Doğu Anadolu'nun güzel şehirlerden bir tanesi haline geldiğini söyledi.

Yapılan etkinliklerin Bingöl'ün kültürünü yansıtmasına vesile olacağını dile getiren Taşyapan, şöyle konuştu:

"Kültürel faaliyetler işlerin olmazsa olmazlarıdır. İnsanlar da bir maddeden ibaret değil. Bunun yanında gerek kültürel çalışmalar, gerek eğitim çalışmaları ve insanı daha ileriye götürecek kişisel gelişim çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekir. Bunları da beli bir düzeye getirmedikçe toplumun bir ayağı topal kalır. İşte bu sempozyumlar da, bu çalışmaların bir parçasıdır. Bunun için hem maddi kalkınmamızı, hem de kültürel değerlerimizi yükseltmeyi bir arada götürmemiz gerekmektedir. İnsanlar geleceğe eser bırakan bir varlıktır. Bunun için gelecek kuşaklara, gelecek nesillere güzellikler bırakmalıyız. Güzellikleri yaşamalı, yaşatmalı ve destekleyerek gelecek kuşaklara aksettirmeliyiz. Dolayısıyla güzel bakalım güzel görelim."

Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) Başkanı Müslüm Ayyıldız'ın, "Feshane’de Bingöl Günleri" tanıtım sunumuyla devam eden sempozyumda, 30'a yakın akademisyen, yazar ve gazetecinin tebliğ sunacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber