Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Bingöl'de Genel Sağlık Sigortası "Gelir Testi" çağrısı

SGK Bingöl İl Müdürü Çakar, GSS prim borcu olanlardan gelir testine girmediğinden borç ile karşılaşanların 31 Mart 2015’e kadar "Gelir Testi" yapmaları gerektiğini bildirdi

Bingöl'de Genel Sağlık Sigortası 'Gelir Testi' çağrısı

BİNGÖL (AA) - SGK Bingöl İl Müdürü Çakar, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlardan gelir testine girmediğinden borç ile karşılaşanların 31 Mart 2015’e kadar "Gelir Testi" yapmaları gerektiğini bildirdi.

Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun"a göre GSS borcu olan vatandaşların yapılandırmadan yaralanmak için 31 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelir testi için başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Çakar, şunları kaydetti:

"Bu işlemler sonrasında 30 Nisan 2015 tarihine kadar kurumumuz birimlerine müracaat edilmesi halinde, GSS tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenerek belirlenen gelir seviyesine göre primleri yeniden tahakkuk ettirilecektir. Tahakkuk eden tutar, vatandaşın talep etmesi halinde kurumumuzca yapılandırılacaktır."

Çakar, vatandaşların başvurularını son güne bırakmamaya dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber