Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Bingöl'de kaçak elektrik kullanım oranı düştü

BİNGÖL (AA) - Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, Bingöl'de bir önceki yıla göre kaçak elektrik kullanım oranında düşüş yaşandığını bildirdi.Altuncu,...

Bingöl'de kaçak elektrik kullanım oranı düştü

BİNGÖL (AA) - Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, Bingöl'de bir önceki yıla göre kaçak elektrik kullanım oranında düşüş yaşandığını bildirdi.

Altuncu, yaptığı açıklamada, 2013 yılında kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 25,28 olarak gerçekleştiğini, 2014 yılı sonu itibariyle bu rakamın yüzde 23,52’ye gerilediğini söyledi.

Bölge illeri arasında Bingöl'de kaçak elektrik kullanım oranının daha düşük olduğunu savunan Altuncu, özelleştirme öncesi Bingöl’deki kaçak kullanım oranının yüzde 32’lerde seyrettiğini hatırlattı.

Altuncu, kaçak elektrikle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kurumumuz kayıtlarına göre 265 bin nüfuslu Bingöl’de, 87 bin 135 abonemiz var. Bunun için 2014 yılında 284 milyon Kilovat enerji alımı yapıldı ve bu rakamın 217 milyonu dağıtılırken, 66 milyon kilovat enerji ise kayıp olarak belirlendi. Bu da kaçak kullanım olarak yüzde 23,52’ye tekabül ediyor. Türkiye ortalamasına bakıldığında kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 15,4 olarak belirlenirken, bu rakam Doğu ve Güneydoğu illerinde çok daha yukarılarda olduğunu görebiliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber