Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Aralık 2014 - 18:08 Yorum: 0

Bingöl'de kanser bilgilendirme toplantısı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kansere dikkat çekmek amacıyla kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Serkaç...

Bingöl'de kanser bilgilendirme toplantısı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kansere dikkat çekmek amacıyla kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Serkaç Şeviş, Karşıyaka Kız Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda, kanser hastalığı konusunda kadınlara bilgi verdi.

Seviş, meme kanserinin erken tespit edilebilen kanser türlerinden biri olduğunu belirterek, erken teşhis durumunda iyileşme şansının çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Yirmi yaşından sonra kadınların ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini anlatan Seviş, "Dünyada en sıık görülen kanser türlerinden birisi şüphesiz meme kanseridir. Meme kanserinin erken teşhis edilmesi çok önemlidir. Bunun için 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çektirmelidir. Bir mamografi için en uygun zaman meme dokusunun en az hassas olduğu, adet dönemini takip eden ilk haftadır. 40-69 yaş aralığındaki kadınların mamografi çektirmek için mutlaka KETEM’e veya aile hekimlerine başvurmaları gerekir” diye konuştu.

Konuşmasında rahim ağzı kanserine de değinen Şeviş, 5 yılda bir Smear Testi yaptırılmasının rahim ağzı kanserinden korunmanın en iyi yöntemi olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber