Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Nisan 2015 - 18:13 Yorum: 0

Bingöl’de "Kitap Okuma Şenliği"

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılan öğrenciler, merdiven ve yerde oturarak kendilerine dağıtılan kitapları okudu

Bingöl’de 'Kitap Okuma Şenliği'

BİNGÖL (AA) - Bingöl’de 51. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kitap Okuma Şenliği" 550 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılan öğrenciler, merdiven ve yerde oturarak kendilerine dağıtılan kitapları okudu.

İl Halk Kütüphanesi Müdür vekili İşlek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okuma etkinliğine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden İşlek, şunları kaydetti:

“Bu yıl 51’inci Kütüphaneler Haftası'nı kutluyoruz. Hafta boyunca kültürel ve sanatsal faaliyetlerle daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bugünkü faaliyetimiz Türk Dil Kurumu (TKD) ve Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün (KYGM) öncülük ettiği ve bütün il merkezlerinde aynı gün ve aynı saatte başlayan kitap okuma faaliyetini yapmaktayız. Yarım saat süren kitap okuma faaliyetimizin teması ‘Kitaplarla Barışıyoruz’ oldu. Etkinliğimize katılan çoğunluğu öğrenci 550 kişi aynı anda kitap okuyarak, kütüphaneye ve kitaba olan ilginin artırılması, kitap okuma alışkanlığının toplumda yaygınlaştırılması ve okuma alışkanlığının pekiştirilmesi konusunda farkındalık oluşturdular."

Kitap okuma etkinliğine, İl Milli eğitim müdür vekili Yusuf Tokuş, müdür yardımcısı Metin Suna, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber