Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Nisan 2018 - 15:08 Yorum: 0

Bingöl’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, Belediye Kültür Merkezinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi.

Bingöl’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

Bingöl'de Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, Belediye Kültür Merkezinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi. İl genelinde yapılan yarışmaya 16 okuldan 16 öğrenci katıldı. Yarışmada Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Kişi birinci, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cahit Buyankara ikinci, Solhan Farabi Meslek Lisesi öğrencisi Harun Dağ ise üçüncü oldu.Dereceye girenlere plaket ve ödül verildi.

Yarışmanın bu yıl Bingöl'de ikinci kez düzenlendiğini anımsatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet Arslan, "Bu yarışmacıların ruhunda birincisi olmayan yarışmalar olmasıdır. Katılım gösteren bütün okullarımızı birinci olarak kabul ediyoruz. Buraya katılabilmek ve cesaret edip gelebilmek Kur'an-ı Kerim'i bir topluluk karşısında okuyabilmek adına katılım sağlayan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu yarışmalardaki asıl amacımız okullar arasında ki öğrencilerimiz arasında Kur'an dilinin ve vahiy dilinin öğrenciler arasında bilinip okunmasıdır" dedi.

Böyle yarışmaların düzenlenmesinin takdiri hak ettiğini ifade eden öğrencilerden Fen Lisesi öğrencisi Emrullah Hansu ise," 16 okuldan öğrenci arkadaşımız benim gibi bu yarışmada ter döktü ama bana göre hiç birimiz kaybetmedik kazanan hepimiz olduk. Bir topluluğun önünde Kur'an Kerim'i okumak gerçekten de cesaret istiyor.Bu tür yarışmaların senede bir değil de sürekli hale getirmesini istiyorum" diye konuştu.

Bingöl’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

Bingöl’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber