Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa hazırlanan "Okuyorum Spor Yapıyorum" SODES Projesi kapsamında...

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa hazırlanan "Okuyorum Spor Yapıyorum" SODES Projesi kapsamında en çok kitap okuyan ve spor yapan öğrenciler ödüllendirildi.

Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda uygulanan proje kapsamında düzenlenen ödül törenine, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ile kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Vali Köşger, en çok kitap okuyan öğrenciyle arkadaş olacağını söyledi. Köşger, "Okumak zihin sağlığımız için, düşünce sağlığımız için, yeni fikirler üretmemiz için, ülkemizin geleceğini daha iyi kurgulayabilmek için, geleceğe daha güvenle bakabilmek için önemlidir. Spor yapmak da; sağlıklı bedene sahip olmak için önemli. Sizin sağlığınıza, beden sağlığınıza önem verdiğimiz gibi, ruh sağlığınıza da, fikir sağlığınıza da önem veriyoruz. Sizin daha iyi, daha aydınlık geleceğe hazırlanmanız için kütüphaneler de açıyoruz. Bingöl'den güzel insanlar yetişiyor" dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlere ne tür hizmet edilirse edilsin yeterli olmayacağını vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi:

"Ben bu okulun öğrencilerini çok sevdim. Gözleri umut, aydınlık dolu gözleri var. Ülkemizin geleceğini sizlerle birlikte kurgulayacağız. Ülkenin geleceği en çok sizleri ilgilendiriyor. Sizler için ne tür hizmet yapsak, ne tür imkan sağlasak, kütüphaneler açsak, spor sahaları yapsak azdır. Burada gerçekleştirdiğimiz projenin, sizlerin geleceğini kurgulamada önemli ufuklar açmasını diliyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum."

En çok kitap okuyan öğrenci ile arkadaş olacağının sözünü veren Vali Köşger, "Birazdan basketbol, hentbol ve voleybol müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimizi ve en çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Valilik olarak bir projemiz daha var. Bu proje ile de her okuldan iyi kitap okuyan çocukları Valiliğimizde misafir ediyoruz ve kütüphanemizdeki kitaplardan istediklerini seçip okumalarını sağlıyoruz. Ayrıca ödül de veriyoruz ama o ödüller sürpriz olsun. Vali Güner Orbay Ortaokulu öğrencilerimizden de en çok kitap okuyan öğrenciler ile bizzat arkadaş olacağım. Dereceye giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" diye konuştu.

20 öğrenciye kol saati, 90 öğrenciye de spor ayakkabı hediye edilen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, "Proje için, okulumuzun giriş katında Z kütüphanemiz oluşturuldu ve zenginleştirildi. Yine bu kapsamda, kütüphanenin yanı sıra okulumuzu doğu kısmında yer alan ve atıl halde bulunan alanda 45x25 metrekarelik basketbol potaları, voleybol filesi ve hentbol kaleleri yerleştirdik. Adanın etrafı kapatılarak ilerleyen zamanlarda ışıklandırmaları da yapılacak. 2 beden eğitimi öğretmenimizin kontrolünde bu spor sahası kullanılacak. Ayrıca Türkçe öğretmenlerimizin kontrolünde de öğrencilerimizin Z kütüphaneden istifade etmesi sağlanacak. Spor kompleksini oluşturan basketbol, voleybol ve hentbol etkinlikleri ile hedef kitlemizde yer alan öğrencilerimizin ve mahallemizde yaşayan çocuklarımızın, spora ve kitaba ulaşamamış yoksul çocuklarımızın faydalanmalarını sağlayacağız. Öğrencilerimizin medya okuryazarlığı konusunda yetkinleşmeleri, araştırma ve bilgiye ulaşma, bilgiyi paylaşma, zamanını verimli etkinliklere değerlendirme bilinç ve alışkanlıklarını kazandırmak da en büyük hedefimizdir" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arıkan ise, "Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak ve potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla son zamanlarda öncelikle okullarımızda çok önemli spor tesisleri yapılmaya başlandı. İlimiz genelinde de gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmaları amacıyla gerek kapalı, gerekse açık spor alanları yapılmıştır. Bugün burada da açılışını yapmış olduğumuz bu açık spor tesisimizin ve kütüphanemizin açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu çalışmaların işbirliği içerisinde devam edeceğini ümit ediyorum. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Vali Köşger, programdan sonra Z kütüphanede ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Bingöl’de ‘Okuyorum Spor Yapıyorum’ projesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber