Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Aralık 2014 - 18:43 Yorum: 0

Bingöl'de sahte bal sorunu

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Üzer:

Bingöl'de sahte bal sorunu

BİNGÖL (AA) - Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, İran ve çevre illerden getirilen sahte balların Bingöl balı olarak satılmasının önüne geçilmesini istedi.

Üzer, birlik toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, Bingöl balını tanıtmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, Bingöl balının tanıtımı için bal festivali düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Bingöl'de 2014 yılında yaklaşık bin ton bal üretildiğini aktaran Üzer, balın, Türkiye genelinde ve birçok Avrupa ülkesinde kalitesiyle bilindiğini belirtti.

Üzer, "Bingöl balını hak ettiği gibi tanıtırsak, Anzer balı gibi hak ettiği ilgiyi görür. Yıllardır Bingöl'de sahte bal satıldığı duyumlarını alıyoruz. İran ve Ordu'dan getirilen sahte balların Bingöl balı olarak satılmasının önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.

Sorunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirdiklerini, müdürlük de oluşturduğu bir ekiple denetimlere başladığını anlatan Üzer, denetimler sonucunda sahte bal satışının önüne geçmeyi umduklarını sözlerine ekledi.

Bingöl Üniversitesi Arıcılık Bölümü Başkanı Mehmet Ali Kutlu ise Bingöl balının hak ettiği yere gelemediğini belirterek, balın hangi bitkilerden elde edildiği konusunda kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, bunun dışında kayda değer bir çalışma olmadığını belirtti.

Piyasada satılan ucuz bala dikkat çeken Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Harun Toker de, "Ekonomik nedenlerle bal ucuz diye tercih edilebilir ama bu sağlıklı olmuyor. Mümkün olduğunda hakiki bal tüketmek gerekiyor. Bu noktada Bingöl balını da iyi tanıtmak lazım. Birliğimizin planladığı festivalde pazarlama ve tanıtım için güzel bir organizasyon olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber