Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Sağlık 22 Nisan 2020 - 14:03 Yorum: 0

Bingöl’e Covid-19 test Laboratuvarı kuruldu, testler yapılmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı'nın Korona virüs (Covid-19) test sayısının çoğaltmak için başlattığı çalışma kapsamında Bingöl'e laboratuvar kurularak görevlendirilen...

Bingöl’e Covid-19 test Laboratuvarı kuruldu, testler yapılmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı'nın Korona virüs (Covid-19) test sayısının çoğaltmak için başlattığı çalışma kapsamında Bingöl'e laboratuvar kurularak görevlendirilen sağlık ekibi çalışmaya başladı.

Bakanlık koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi iş birliğiyle Korona virüs testi yapılması için PCR cihazı temin edilerek laboratuvar kurulumu tamamlandı. Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında kurulan laboratuvar da görevlendirilen 2 ekiple, testler yapılmaya başlandı. Ayrıca kentte 60 kişilik filyasyon ekibinin görev yaparak sahada çalıştığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, çalışmaya başlayan laboratuvar sayesinde numunelerin il dışına gönderilmeden yaklaşık 3 saat içinde sonuçlarını aldıklarını aktardı.

Daha önce Korona virüs belirtisi gösteren hastalardan alınan numunelerin Erzurum'a gönderildiğini anımsatan

İl Müdürü Gündoğdu, "İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurmuş olduğumuz halk sağlığı laboratuvarıyla 20 Nisan itibariyle Covid-19 numuneleri çalışılmaktadır. Pandemi sürecinde Erzurum'a göndermiş olduğumuz numuneler artık ilimiz de yapılmaya başlandı. Hastalarımızın hem tedavisine başlanması, pozitif çıkan vakalarımızda filyasyon yapılmasıyla beraber temasların daha hızlı takip edilmesi, tespit edilmesi ve salgının önüne geçilmesi adına bu hizmetin başlaması büyük önem arz ediyor" dedi.

Belirti taşıyan hastalara kısa süre içinde müdahale edilebileceğini aktaran Gündoğdu, "Tüm başvurular da aynı şekilde değerlendiriliyor. Bilim kurulunun rehberi ışığında belirtisi, şikayeti olan ve riskli sınıfa giren bütün hastalarımızla ilgili bu testler alınmakta ve burada çalışılmaktadır. Bu kapasite arttırabilir. Şuan ilimizde testleri alınan hastaların sonuçları aynı gün içinde veriliyor. Buna göre de tedavileri çok hızlı bir şekilde başlamaktadır. Yine 60 kişilik filyasyon ekibiyle de ikamet ettikleri, çalıştıkları yerde temasları varsa da bunlarında testleri aynı gün içinde laboratuvara alınmaktadır"diye bilgi verdi.

Bingöl’e Covid-19 test Laboratuvarı kuruldu, testler yapılmaya başlandı

Bingöl’e Covid-19 test Laboratuvarı kuruldu, testler yapılmaya başlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber