Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Haziran 2016 - 11:18 Yorum: 0

Bingöl’ün Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Bingöl'de mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48, ithalat ise yüzde 70 oranında arttı.

Bingöl’ün Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Bingöl'de mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48, ithalat ise yüzde 70 oranında arttı. Ancak ocak-mayıs döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 83, ithalat ise yüzde 30 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Bingöl'de mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 48 oranında artarak 76 bin dolara yükseldi. Ocak-mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında azalarak 515 bin dolara geriledi.

Bingöl'de ihracat ocak ayında 87 bin, şubat ayında 113 bin, mart ayında 72 bin, nisan ayında 168 bin ve mayıs ayında 76 bin dolar olarak gerçekleşti.

Bingöl'de geçtiğimiz yıl mayıs ayında 103 bin dolar olan ithalat, bu yılın aynı ayında yüzde 70 oranında artarak 175 bin dolara yükseldi. Ocak-mayıs döneminde ise ithalat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında azalarak 331 bin dolara geriledi. Bu yılın ocak ayında ithalat gerçekleşmezken, şubat ayında 60 bin, mart ayında 90 bin, nisan ayında 7 bin, mayıs ayında ise 175 bin dolar ithalat gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber