Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Yerel 15 Haziran 2020 - 15:28 Yorum: 0

Bingöl’ün köylerinde çadırlar kuruldu, depremzedeler kalmaya başladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen köylerde vatandaşlar AFAD tarafından gönderilen çadırlarda kalmaya...

Bingöl’ün köylerinde çadırlar kuruldu, depremzedeler kalmaya başladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen köylerde vatandaşlar AFAD tarafından gönderilen çadırlarda kalmaya başladı. En fazla hasar gören köylerden Elmalı ve Dinarbey drone ile havadan görüntülendi.

Dün saat 17:24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 1 korucu şehit oldu, 18 kişi de yaralandı, en çok hasarı ise Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey Köyü aldı. Geceden itibaren bölgeye AFAD tarafından sevk edilen çadırlar ulaşırken, vatandaşlara geçici barınma merkezleri oluşturulmaya başlandı. Vatandaşlar, İl Jandarma ekipleri tarafından kurulan çadırlarda yaşamaya başladı. Bazı vatandaşlar ise hasar gören evlerinden sağlam olan malzemelerini evlerinin önüne kurdukları çadırlara taşıdı. Hasar alan Elmalı ve Dinarbey köyü de Drone ile havdan görüntülendi.Bölge sakinleri için ise Kızılay sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.

Ailesinin Dinarbey köyünde kaldığını, kendisinin ise Erzincan Araştırma Hastanesinde çalıştığını belirten Mehmet Şerif Andağ, "Özel olduğu için fazla iznimiz olamıyor. Ancak dün izin alıp saat 10'da geldik ki her yer harabe duruma gelmiş. Bazı eşyalarımızı çıkardık. Bir kısmı kaldı ama yapacak bir şey yok. Korkumuzdan içeri giremiyoruz. AFAD tarafından bize çadır verildi askerler tarafından kuruldu. Çok teşekkür ederim. İçeriden kurtardığımız eşyalarımızı evimizin önüne kurduğumuz çadıra taşıyoruz. Gece boyunca da çadırda kalacağız başka yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Eşyaların çoğunun içeride kaldığını ve dışarı taşıyamadıklarını ifade eden Daimi Bakar ise, "Sadece yatmak için yataklarımızı ve buzdolabını dışarı aldık. Diğer eşyaların hepsi içeride enkaz altına kaldı" ifadelerini kullandı.

"Çadırlarımız kuruldu, yemeklerimiz veriliyor"

Depremin hasar verdiği Elmalı köyü sakinlerinden Mehmet Dallar da, "dün akşamdan beri deprem oluyor. Yanımıza milletvekillerimiz geldi, bakanlarımız geldi, karakol komutanları, kaymakamlar ve vali geldi. Hep hizmetimizdeydiler. Herkes yanımızda. Çadırlarımız kuruldu, yemeklerimiz veriliyor. Battaniyelerimiz de geldi. Devlet el uzatmıştır. Devlete çok çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Devletimizden memnunuz. Bizi tek bırakmıyor. Evlerimize giremiyoruz, çadırlarımız var. Zaten büyük depremler oluyor. Durmadan sarsıntılar devam ediyor" diye konuştu.

Bingöl’ün köylerinde çadırlar kuruldu, depremzedeler kalmaya başladı

Bingöl’ün köylerinde çadırlar kuruldu, depremzedeler kalmaya başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber